Home Főhírek Külföld Nagyképernyős tévéken propagálja magát az Iszlám Állam

Nagyképernyős tévéken propagálja magát az Iszlám Állam

hirmagazin 2015 06 15 113336

Nagyképernyős tévéket állítottak fel az Iszlám Állam nevű szélsőséges szervezet emberei az iraki Ramadi utcáin propaganda-hadjáratuk keretében – mondták el helyi lakosok vasárnap.

Egy neve elhallgatását kérő szemtanú beszámolója szerint az óriástévéken az IÁ hadműveletiről készült videók és ellenséges katonák láthatók, amint vallomást tesznek. Egyes „műsorok” arra biztatják a fiatal férfiakat, hogy tartsák be az iszlám szabályait, mások a fiatalok harci kiképzéséről szólnak.

A szélsőségeseknek ez a lépése nem újdonság, hiszen eddig is közösségi és videomegosztó oldalakra feltöltött, harci cselekményekről vagy az „ellenségeik” ellen elkövetett kegyetlenségekről készült propagandaanyagokkal próbáltak – gyakran sikeresen – követőket toborozni maguknak.

„Úgy tűnik a médiát próbálják felhasználni arra, hogy jobb képet alakítsanak ki magukról és rávegyék a fiatalokat a csatlakozásra – mondta egy ramadi köztisztviselő.

A helyiek elmondása szerint a „műsorszámokról” készült CD-lemezeket osztogatnak a képernyők mellett felállított bódékban.

Az IÁ sajátos propagandamódszerét az az eset is bizonyítani látszik, amikor is óriáskivetítőn is bemutatták Rakkában, a terrorszervezet kezén lévő észak-szíriai városban azt a videofelvételt, amelyen a fogságba ejtett jordániai pilóta brutális meggyilkolása látható. A pilótát, aki az Egyesült Államok vezette terrorellenes koalíció kötelékében hajtott végre légicsapásokat az IÁ hadállásai ellen Szíriában, februárban elevenen elégették az iszlamista szervezet fegyveresei, és erről az interneten is közzétettek egy felvételt.

Forrás: metropol; Kép: Google, illusztráció

Korrektúra: www.hirmagazin.eu

 

 

 

 

 

Exit mobile version