Új funkció bevezetésén dolgozik a Google, amellyel az Android felhasználók bármilyen weboldal szövegét meghallgathatják a Chrome böngészőben, akár egy podcastet – írja a The Verge.

Az új, „Listen to this page” („Hallgasd meg ezt az oldalt”) nevű funkció lehetővé teszi, hogy bármilyen Chrome böngészőben megnyitott weboldalt felolvastassunk Androidos telefonunkkal.

AZ ÚJÍTÁSSAL EGYÜTT ÉRKEZIK EGY KEZELŐFELÜLET IS, AMELLYEL BEÁLLÍTHATJUK AZ OLVASÁS HANGSZÍNÉT, SEBESSÉGÉT, VALAMINT BELE IS TEKERHETÜNK, AKÁRCSAK A ZENEI ALKALMAZÁSOKBAN.

A program képes egyből le is fordítani a kívánt nyelvre a cikket. A felhasználók a böngésző jobb felső sarkába található menüre kattintva tudják ellenőrizni, hogy eszközükön elérhető-e már a funkció. Ehhez csak egy androidos telefonra és egy sok szöveget tartalmazó weboldalra van csak szükség.

A funkció nem egyedülálló, az Apple eszközein már jelenleg is elérhető egy hasonló lehetőség a Safari böngészőbe építve, amellyel a cég digitális asszisztense, Siri képes felolvasni a kívánt szöveget.

Címlapkép forrása: Getty Images 

Forrás

Hirmagazin.eu