Kezdőlap Főhírek Gazdaság Nagy buli, de nem neked! .. Jönnek az időalapú menetjegyek tavasztól!

Nagy buli, de nem neked! .. Jönnek az időalapú menetjegyek tavasztól!

hvg

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatain használható időalapú jegyek bevezetéséről a jövő héten tárgyal a Fővárosi Közgyűlés. Kedvező határozat esetén tavasztól jöhetnek az ilyen menetjegyek

– közölte a vállalat pénteken az MTI-vel.

A sokak által ismert klasszikus vonaljeggyel ellentétben ezek a jegytípusok nem korlátozzák az átszállások számát, bármennyiszer használhatók – hívta fel a figyelmet a BKK.

Még több gazdasági hír itt!

Az időalapú jegyek ugyanazokra a BKK-járatokra lesznek érvényesek, mint egy vonaljegy. Budapest közigazgatási határán belül a MÁV-HÉV vonatjain és a Volánbusz “kék” járatain is elfogadják majd őket.

Az időalapú termékek két induló jegytípusa a 30 és a 90 perces mobiljegy lesz. Előbbi 530 forintba kerül majd, míg az utóbbi 750 forintba; egy hagyományos vonaljegy ára 350 forint.

Nevükkel ellentétben – a használati feltételek miatt – ezeket a termékeket valójában akár 60 és 120 percig is lehet majd használni. Az időalapú jegyekkel minden – érvényességi időn belül – elkezdett utazást ugyanis be lehet fejezni, még akkor is, ha tovább tart, mint 30 vagy 90 perc. Tehát a 30 perces jeggyel 29 perc 59 másodpercig, a 90 perces jeggyel pedig 89 perc 59 másodpercig fel lehet szállni egy újabb BKK járatra, és azzal el lehet utazni Budapest határán belül bármeddig – fejtették ki.

Még több gazdasági hír itt!

Az időalapú jegyek kizárólag digitális formában lesznek elérhetők, papír változatban nem. Használatuk a mobiljegyhez lesz hasonló – áll a BKK közleményében.

Hirmagazin.eu – Akkor összegezzük: Ha a 3-as metróval utazol csak oda, a kezdő állomástól a végállamásig az kicsit kevesebb mint másfél óra, azaz majdnem 90 perc.

Jó buli, nem? Eddig 350 Ft-ért utaztunk oda, és 350-ért vissza,. most ugyanezért 750.- Ft-ot fizetünk oda, és 750.- Ft-ot vissza. Még a kétszeresénél is többet, és ha netán menni kellene még valahova, akkor az további költség! Jó buli, mint ahogyan írtuk, de nem nekünk!

Hirmagazin.eu


Exit mobile version