Kezdőlap Szabadidő Bulvár Múzeum lett Prince otthonából

Múzeum lett Prince otthonából

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Október 6-án nyílik meg a rajongók előtt a néhai amerikai zenész, Prince Paisley Park-i otthona, amelynek liftjében találták holtan az 57 éves énekest április 21-én – jelentette be a popsztár hagyatékát kezelő társaság.

Múzeum lett Prince otthonából

A Bremer Trust közleménye szerint a Minneapolis közelében fekvő, több mint hatezer négyzetméteres komplexumot ugyanaz a cég fogja működtetni, amely Elvis Presley egykori memphisi otthonát, a ma múzeumként és turistalátványosságként működő Gracelandet is üzemelteti. A zenész testvére, Tyka Nelson szerint Prince mindig is meg akarta nyitni az ingatlant a látogatók előtt.

A Paisley Park-i turistalátványosság megvalósításához szükséges kezdődőkét a Graceland Holdings biztosítja. A tervek szerint a komplexum látogatói bejárhatják a stúdiókat, ahol Prince legnagyobb slágereinek többsége született, valamint azt a helyiséget, ahol a zenész a turnékra próbált, illetve exkluzív magánkoncerteket adott.

A nagyjából hetven perces körséta során Prince több ezer személyes tárgyát is meg lehet nézni, köztük legendássá vált fellépőruhákat, díjakat, hangszereket, műtárgyakat, ritka zenei és videofelvételeket, koncertekről származó emléktárgyakat, autókat és motorkerékpárokat.

Péntektől lehet belépőt vásárolni az interneten: a normál jegy ára 38,50 dollár (tízezer forint), a kiscsoportos VIP-túrák fejenkénti ára 100 dollárnál kezdődik. A Graceland Holdings naponta 1500-2000 látogatóra számít csúcsidőszakban.

A tervekre a városnak is áldását kell adnia. A tervezőbizottság szeptember 20-án tart meghallgatást az ügyben, a városi tanács október 3-án dönt. Senkinek sincs tudomása arról, hogy Prince végrendeletet hagyott volna hátra, az ügyben eljáró bíró pedig még nem döntött az örökösökről, de várhatóan Tyka Nelson és Prince öt féltestvére is a kedvezményezettek között lesz, mivel a zenész elvált, szülei meghaltak és nincs gyermeke.

A popsztár a fentanil tartalmú erős fájdalomcsillapító véletlen túladagolásában vesztette életét április 21-én a halottkémi jelentés szerint, melyekre átcímkézett üvegben találtak rá.

 

Exit mobile version