Kezdőlap Életmód Egészség - betegség Müller Cecília: Nagyon gyorsan romolhat egy beteg állapota

Müller Cecília: Nagyon gyorsan romolhat egy beteg állapota

Dr, Müller cecília minden egyes nap tájékoztatta a lakosságot. Hirmagazin.eu (Fotó: Sulyok László/Ripost)

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Ismét a helyes maszkhasználatra hívta fel a figyelmet az országos tiszti főorvos az operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília hangsúlyozta, hogy rendelkezésre állnak mindazon eszközök, gyógyszerek és a szakavatott személyzet is, ami az ellátáshoz kell.

Hétfő reggelig 1173 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 38 837-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – tájékoztatott Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs online sajtótájékoztatóján.

Az elhunytak száma 968-ra emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 26 832. 11 037-en már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek 33 százaléka, az elhunytak 46 százaléka, a gyógyultak 32 százaléka budapesti.

Lélegeztetőgépen 154-en vannak a több mint ezernégyszáz kórházban ápolt betegből, és 14 haláleset történt tegnap – számolt be az országos tiszti főorvos. Hozzátette: 55 és 78 év közötti betegek hunytak el, akik közül többen szenvedtek a Magyarországon jellemző népbetegségekben.

Felhívta a figyelmet, hogy számos szomszédos országban jelentősen növekszik a megbetegedések, valamint a kórházban lévők száma.

Százezer lakosra 128 pozitív eset jut Magyarországon, ami azt jelenti, hogy még mindig sokkal kedvezőbb a járványhelyzet hazánkban, mint Nyugat-Európa országaiban.

Az országos tiszti főorvos felhívta a figyelmet arra is, hogy akik krónikus betegségben szenvednek, azok gyakrabban keressék fel a háziorvosukat.

Ismét felhívta a figyelmet a helyes maszkhasználatra, és arra, hogy továbbra is be kell tartani a higiénés szabályokat a vírus terjedésének megakadályozása érdekében. Hangsúlyozta: fontos a helyes, teljes arcot eltakaró maszkhasználat, nem elegendő csak a szájat eltakarni.

Müller Cecília a tesztelés kapcsán kifejtette: 834 197 vizsgálatot végeztek el eddig.

Kiss Róbert rendőr alezredes elmondta, hogy az iskolákban és óvodákban kötelező a testhőmérséklet-mérés annak érdekében, hogy kiszűrjék a lázas gyermekeket és pedagógusokat, az intézkedéssel is védik az óvodák és iskolák zavartalan működését. Az operatív törzs eddig 24 óvodában és 17 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 99 osztálynál és három teljes iskola esetében pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt – tájékoztatott.

A rendőr alezredes elmondta, hogy a hétvégén 99 rendőri intézkedés történt a járványügyi szabályok megsértése miatt.

Megerősítette, hogy a kaszinóknak 23 órától zárva kell tartaniuk.

Kiss Róbert elmondta, megnyílt a ceredi határátkelő Nógrád megyében, és arról is tájékoztatott, hogy kisebb várakozásra lehet számítani Csanádpalotánál és Beregsuránynál a határon. Közölte: 61 alkalommal kellett intézkednie a hatóságoknak a tranzitszabályok megszegése miatt, ezenfelül több mint 21 ezer hatósági házi karantén van érvényben jelenleg.

A Magyar Nemzet kérdésére Müller Cecília hangsúlyozta, hogy a remdesivir gyógyszer nem fogyott el, elegendő készlet áll rendelkezésre hazánkban – reagálva ezzel az ATV álhírére. Elmondta, hogy több magyar gyártó is biztosítja az ellátást. Az országos tiszti főorvos külön köszönetet mondott a Richter Gedeon gyógyszergyár munkatársainak.

Müller Cecília újságírói kérdésre azt mondta, hogy eddig 35-en haltak meg az idősotthonok lakói közül a járvány második hullámában. Az idősotthonokban és a kórházakban továbbra is érvényben van a látogatási tilalom.

Müller Cecília felhívta a figyelmet, hogy

nagyon gyorsan változhat egy beteg állapota a koronavírus-fertőzés során, főleg akkor, ha több kockázati tényező is fennáll.

A klinikai szakemberek igyekeznek minél később lélegeztetőgépre helyezni a beteget.

Rendelkezésre állnak rendelkezésre állnak mindazon eszközök, gyógyszerek és a szakavatott személyzet is, ami az ellátáshoz kell – tette hozzá az országos tiszti főorvos.


Exit mobile version