Az Echo TV műsorszolgáltatása 2019. április 1-től megszűnik.

Magyar Nemzet írta meg először, hogy a HírTV-ben állományi gyűlésen jelentették be, hogy az Echo TV beolvad a Hír TV-be, költséghatékonysággal indokolták a döntést.

A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány közlése szerint az ECHO TV műsorszolgáltatása 2019. április 1-től megszűnik. Az ECHO TV meghatározó főbb műsorai a jelzett időpontot követően a HírTV csatornáján lesznek elérhetők.

A televízió oldalán a következő közlemény olvasható:

Az alapítványi tulajdonba került gazdasági társaságok esetében számtalan, a költséghatékony és optimalizált működést lehetővé tevő változás indult meg 2019-ben.

A két televíziós társaság tulajdonlásában, működésében, műsorainak tematikai hasonlóságában valamint célközönségében rejlő szinergiák maximális kihasználása érdekében, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány kuratóriumának határozata értelmében, az Alapítvány korábban megfogalmazott céljaival összhangban az Alapítvány az alábbi közleményt teszi.

Az ECHO HUNGÁRIA TV Televíziózási, Kommunikációs és Szolgáltató Zártkörű Részvénytársaság és a Hír TV Műsorszolgáltató és Hirdetésszervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság átalakul, mégpedig olyan formában, hogy az ECHO TV beolvad a Hír TV-be. A cégjogi beolvadásra tekintettel a Kuratórium döntést hozott arról, hogy az „ECHO TV” független televíziós társaság műsor-szolgáltatása 2019. április 1. napjától megszűnik.

Az ECHO TV meghatározó főbb műsorai a jelzett időpontot követően a Hír TV csatornáján lesznek elérhetők. A Hír TV értékrendje, profilja változatlan marad, ugyanakkor a beolvadásban rejlő lehetőségeket kihasználva a műsor-szolgáltatás színesebb, tartalmasabb, jobb technikai színvonalon megvalósított lesz.

(A KESMA kuratóriuma)

Forrás: Blikk.hu

Fotó: MTI Koszticsek Szilárd