8.9 C
Budapest
2022. október. 6. csütörtök

Mire elég havi átlag 210 kWh? Ennyi ideig működik a mosogatógép, a hajszárító és a konvektor 1 kWh fogyasztással

Dátum:

Megosztás:

Az MVM listájából kiderül, mire elég 1 kWh, ami segít felmérni, mennyi áramhasználat jön ki 210 kWh-ból.

A lakosság áram- és gázfogyasztására vonatkozó rezsicsökkentés a kormány döntéseinek megfelelően eddig érvényes formájában megszűnik. Az eddigi kedvezményes árszabás csak bizonyos fogyasztási mennyiségig marad meg, azon felül 2022. augusztus 1-től a lakosoknak a piaci árat kell megfizetniük.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A határt az átlagfogyasztók által felhasznált gáz- és árammennyiség alapján húzzák meg. A kormány gáz esetén havi 144 köbmétert (évi 1729 köbméter), áram esetén pedig havi 210 kWh-t (évi 2523 kWh) tekint átlagosan fogyasztott mennyiségnek. Bár a fűtés és sütés-főzés miatt a gáz kérdése is sokakat foglalkoztat, a legtöbbeket mégis az égbe szökő villanyszámla aggaszt, mivel sokan az ételkészítést és a fűtést is elektromos berendezésekkel oldják meg, és a rezsicsökkentéssel kapcsolatos változtatások nem érintik a távfűtéses háztartásokat. A kérdés tehát az, vajon mire elég 210 kWh áram?

Mire elég 210 kWh?

210 kWh – nehezen értelmezhető a mennyiség, hiszen laikusként egyáltalán nem könnyű átlátni, pontosan mennyi energiát takar ez a szám.

Szerencsére az interneten elérhető egy lista, mely segíthet tisztábban látni. Az MVM oldalán tekinthető meg, és azt veszi sorra, hogy melyik háztartási eszköz mennyi működés alatt fogyaszt el 1 kWh mennyiségű áramot. Ez alapján jobban felmérhető, mennyi fogyasztást jelenthet a 210 kWh. A következőkben kiragadunk néhány olyan háztartási eszközt az MVM linkelt szövegéből, melyek rendszerint minden háztartásban jelen vannak, és mindennaposan használatosak.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

 • Elektromos borotva: öt éven keresztül mindennapi használat = 1 kWh;
 • Elektromos tűzhely: egyheti étel elkészítése egy négytagú családnak = 20 kWh;
 • Energiatakarékos izzó: (20W) 50 órányi használat = 1 kWh;
 • Fagyasztó vagy hűtőszekrény: fél nap alatt = 1 kWh, azaz 2 kWh naponta;
 • Hajszárító: (1000 W) 6-szor 10 percnyi használat = 1 kWh;
 • Hősugárzó: 3 kW teljesítményű hősugárzó 20 percnyi fűtése = 1 kWh-t;
 • Kávédaráló: 90 kg kávé ledarálása = 1 kWh;
 • Kávéfőző: 40 csésze kávé elkészítése = 1 kWh;
 • Mikrohullámú sütő: 5 adag fagyasztott félkész étel felmelegítése = 1 kWh;
 • Mobiltelefon-töltő: 100 töltés = 1 kWh;
 • Mosogatógép: egy teli „töltet” = 2 kWh;
 • Mosógép:
 1. 1,8 kg műszálas mosás 50 fokon = kevesebb mint 1 kWh,
 2. 4 kg pamutmosás előmosással 90 fokon = 2 és ½ kWh,
 3. heti mosás egy négytagú családnak = 10 kWh;
 • Olajsütő: 1,3 kg sült krumpli kisütése = 1 kWh;
 • Pirító: 60 szelet kenyér pirítása = 1 kWh;
 • Számítógép: 3 órányi használat = 1 kWh;
 • Szendvicssütő: 26-54 szendvics (folyamatos) elkészítése = 1 kWh;
 • Teafőző: 35 csésze tea elkészítése = 1 kWh;
 • Televízió (51 cm): 6-9 órányi használat 1 kWh;
 • Vasaló: két óra használat = 1 kWh;
 • Videó: egy napi felvétel = kevesebb mint 1 kWh;
 • Villanyégő:
 1. 40W-os 25 órányi használata = 1 kWh,
 2. 65W-os 16 órányi használata = 1 kWh,
 3. 100W-os izzó 10 órányi használata = 1 kWh.

A rezsicsökkentést érintő változtatások részleteinek kidolgozása egyébként még zajlik, a kormány ma jelenti be annak végső változatát.

femina nyomán

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Kajdi Csaba és G.w.M. kommentcsatája a neten..

A rapper higgadtan válaszolt a sértésre, ami elég meglepő, ha celebek harcolnak. Kajdi Csaba kedden Kulcsár Edina és G.w.M...

Akinek diesel autója van, sajnos, most retteghet! .. A jövő hónaptól időszakos gázolajhiány alakulhat ki a magyar piacon!

A jelenlegi energiapiaci körülmények miatt elképzelhető, hogy novemberre akár gázolajhiány alakulhat ki – fogalmazott a Shell Hungary Magyarországért és...

Újra fiatal-halál, .. egy 15 éves gyermek halt meg a balesetben Somogyban..

A Somogy megyei Gamás külterületén egy 15 éves fiú vesztette életét. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2022. október...

Kellemes őszi idő vár ránk a hétvégén, .. irány a természet!

Mától vasárnapig, erre számíthatunk! Csütörtökön fátyolfelhős, napos idő várható. Csapadék nem lesz. A déli, délnyugati szél gyenge vagy mérsékelt marad,...