Home Főhírek Külföld Minden készen áll a pápa látogatásra Csíksomlyón – videó

Minden készen áll a pápa látogatásra Csíksomlyón – videó

0
VATICAN CITY, VATICAN - JUNE 28: Pope Francis waves to the faithful as he arrives in St, Peter's square for his weekly audience on June 28, 2017 in Vatican City, Vatican. This afternoon Pope Francis will appoint five new Cardinals during a Consistory. (Photo by Franco Origlia/Getty Images)

Már minden készen áll a pápa látogatásra Csíksomlyón. A zarándokok többsége már a városban van, a Hármashalom-oltárnál pedig már a helyszínt is előkészítették.

Ferenc pápa holnap érkezik Romániába és három napot tölt a térségben.

A városban fokozott biztonsági készültségre és forgalomkorlátozásokra is számítani kell – hangzott el az M1 Híradójában.

A Hármashalom-oltár felé vezető úton már áll a hatalmas székely kapu, elkészültek a liturgikus bútorok és kellékek, a pápa miseruhája is. A csíksomlyói nyeregben az utolsó simításokat végzik az oltár és a szektorok környékén. Közben pedig folyamatosan érkeznek a zarándokok. Egy, a Híradóban bemutatott csapat Budapestről érkezett. Többen is jártak már közülük Csíksomlyón, de a pápa látogatása különlegessé teszi ezt az alkalmat.

A csíksomlyói búcsúhoz képest szigorúbb ellenőrzésekre és más szabályokra kell számítani. Csíkszeredában például a kegytemplomhoz vezető Szék útját pénteken helyi idő szerint 20 órától lezárják. Szombaton helyi idő szerint hajnali 6 óra után részleges forgalomkorlátozás lesz Csíkszeredában, akkortól csak a helyiek, illetve a különleges engedéllyel rendelkezők közlekedhetnek gépjárművel. A Hármashalom-oltár környékén kialakított szektoroknál fokozott biztonsági ellenőrzésekre kell számítani.

A város területén és a kegytemplom környékén több információs pontot is létesítettek. Ezeknél több mint 600 önkéntes segíti majd a zarándokokat a tájékozódásban. A pápalátogatással kapcsolatos minden információ megtalálható az esemény oldalán.

mti

Exit mobile version
Megszakítás