Minden bizonnyal véget is ért a korábbi világbajnok pályafutása

Dátum:

Többet volt eltiltva a tatai kajakos, mint nem. Egy éve sincs, hogy letelt a négyéves eltiltása Horváth Bencének, már ki is szabtak rá egy nyolcesztendős büntetést doppingvétség miatt.

A tatai születésű és tavaly a szülővárosának egyesületébe az eltiltása után visszatérő Horváth Bence kajakos újabb súlyos büntetést kapott. A Magyar Antidopping Csoport (MACS) közleménye szerint Horváth még 2023 nyarán tagadta meg a mintaadást az ellenőröknek. Tekintve, hogy ez másodjára fordul elő vele, igen komoly eltiltást szabtak ki rá, amely szerint 2031. október 31-ig nem versenyezhet.

Horváth Bence pályafutása valószínűleg véget ért az újabb doppingügy miatt
Horváth Bence pályafutása valószínűleg véget ért az újabb doppingügy miatt Fotó: Földi Imre / Forrás:  Nemzeti Sport

Doppingügy doppingügy hátán

A tatai születésű sportoló már sokadjára kerül gondba doppingügyek miatt. A korábbi U23-as világbajnok sprinter a 2016-os riói olimpiára készült párjával, Szomolányi Mátéval, amikor pár nappal az ötkarikás játékok nyitó ünnepsége előtt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) visszavonta az indulási jogukat. A két versenyző jogilag ugyan nem követett el doppingvétséget, a mintájukban azonban szintetikus anyagra bukkantak – ezt nevezték akkoriban atipikus mintának. Aztán év végén a szövetség fegyelmi bizottsága jogerősen felmentette a két sportolót, határozatba foglalva, hogy nem követettek el etikai vétséget.

Úgy tűnt, hogy Horváth Bence újra a sínen van, a 2017-es racicei világbajnokságon és a plovdivi Európa-bajnokságon egyaránt ezüstérmet szerzett, azonban 2018 tavaszán a szövetség közölte, hogy  a szervezetében EPO-t mutattak ki, amivel már ténylegesen doppingvétséget követett el, ennek nyomán tiltották el négy évre. Az ezüstérmeitől utólag megfosztották. A büntetés letelte után a győri klubjának színeiben nem tudott versenyezni, így szülővárosának csapata, a Tatai Hódy Sport Egyesület fogadta be, amelynek a színeiben el is indult egy szegedi válogatón, ahol saját bevallása szerint is meglepően jól teljesített az edzéshiány ellenére.

A most kiszabott büntetés minden bizonnyal pontot is tesz Horváth Bence pályafutásának a végére. A tatai kajakos ugyanis az eltiltás leteltekor már 39 éves lesz, elég kevés esély mutatkozik rá, hogy nyolc év szünet után még lapátot ragadjon.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Megosztás:

weblap4u banner

Népszerű

További hasonló
Related

Május 17-e az internet világnapja, azonban Magyarországon május 18-án ünnepeljük – képek, videó

Az internet világnapját május 17-én ünneplik, és ez az...

„Erős csapattal” érkezik Budapestre a kínai elnök, nukleáris együttműködés is kezdődik

Történelmi jelentőségű a kínai elnök e heti magyarországi látogatása,...

Kamion hajtott vonat elé Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében,...

Többlethalálozásról ír a statisztika.. (18+)

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis...