Az Európai Bizottság az uniós állami támogatási szabályok alapján jóváhagyta a Procter and Gamble (P&G) leányvállalata, a Hyginett számára nyújtott 35 millió eurós (13,9 milliárd forintos) magyar kormány által folyósítandó támogatást.

A közvetlen támogatást a Hyginett Magyar-Amerikai Higiéniai Cikkeket Gyártó Kft. 135,3 millió eurós beruházására fizetik, amellyel a vállalat a meglévő gyöngyösi fogkefegyártó üzemét bővíti. A projekt várhatóan több mint 170 közvetlen munkahelyet teremt, és akár 800 közvetett munkahelyet is létrehozhat, hozzájárulva a régió gazdasági fejlődéséhez – írja közleményében az Európai Bizottság.

Brüsszel megállapította, hogy a támogatás hozzájárul egy hátrányos helyzetű régió gazdasági fejlődéséhez, a foglalkoztatás növeléséhez és a versenyképességéhez. A támogatás szükségesnek és megfelelőnek bizonyult az üzem bővítésének megvalósításához, és ösztönző hatással bír, mivel a kedvezményezett az állami támogatás nélkül nem valósította volna meg a projektet az Európai Gazdasági Térségben.

A Bizottság megállapította továbbá, hogy az intézkedés arányos, mivel a magyarországi beruházás elindításához szükséges minimumra korlátozódik. A támogatás nem haladja meg a magyar regionális támogatási térképen meghatározott maximális intenzitást, és korlátozott hatással van az EU-n belüli versenyre és kereskedelemre.

Kép és forrás

#magyarország#magyarkormány#eu#miavéleményed#monddmegte#tiktok#hirmagazin,

Hirmagazin.eu