Kezdőlap Életmód Egészség - betegség Miért használjon kiegészítőket a sportoló?

Miért használjon kiegészítőket a sportoló?

sport nutrition equipment
sport nutrition equipment

Annyit hallani az étrend-kiegészítők fontosságáról, és arról, hogy ugyan lehet nélkülük sportos életet élni, ugyanakkor nem feltétlenül érdemes.

De miért van ez? Önmagában a kiegyensúlyozott táplálkozás miért nem elegendő?

A komoly megterhelés biztos alap nélkül kockázatos mutatvány

Eleve ott kezdődik minden, hogy mi számít sportnak, sportosságnak, sportolói életvitelnek? Nem kizárólag a versenyzők tartoznak ide. Tulajdonképpen mindenki ide sorolható, aki az amúgy, mozgásszegény életviteléből kifelé kacsintgat átlépve a saját komfortzónáját. Ennek aztán megvannak a maga fokozatai természetesen, de az allnutrition.hu minden szintre kínál optimális kiegészítőket. Na és akkor ezzel el is érkeztünk a legfőbb dilemmához. Miért ajánlott a táplálkozás kiegészítése?

Több ok is felsorakoztatható. Egyrészt a mai élelmiszerek tápanyag tartalma finoman szólva sem ideális. A zöldségek, gyümölcsök vitaminkoncentrációja kifejezetten csekély, a többi hasznos anyagról nem is beszélve. Másrészt megannyi, a szervezet számára esszenciális komponens nem vihető be más úton-módon, mint koncentráltan és minőségi forrásból. Így ugyanis a felszívódás milyensége garantáltan ideális. Harmadrészt ne felejtsük el az egyszerűséget! Ugyan sohasem ez a legfontosabb inspiráció, de a rohanós mindennapokban nagyon nem mindegy, hogy mennyi időt kell rászánni a szervezet roborálására, ápolására. Negyedrészt pedig a sportos életmód kihívást jelent a testnek. Főleg, ha mondjuk előzőleg alig-alig akadt ilyenféle terhelés a hétköznapokban. Ahhoz, hogy az ízületek, izmok, sőt a vázrendszer egésze ne adja fel túl korán, elengedhetetlen az olajozott működés, amihez egy az egyben hozzájárulhatnak az étrend-kiegészítőkkel bevihető összetevők.

Mivel érdemes kezdeni?

A multivitamin többnyire jolly joker választás, de a kollagén és a HA kombinációjáért is mindig hálás a szervezet. Aztán következő lépésben jöhetnek a fehérjés termékek, vagy éppen az anyagcserét fokozó kiegészítők. Így a test egyrészt regenerálódása, másrészt fejlődése számtalan módon, megannyi termék közbenjárásával hatékonyan támogatható.


Exit mobile version