Home Szabadidő Bulvár Mi lesz Tahi Tóth László hagyatékával?

Mi lesz Tahi Tóth László hagyatékával?

tahi toth laszlo
tahi toth laszlo, jóságmúzeum

Tahi Tóth László özvegye szeretett volna megnyugtató módon gondoskodni férje vagyont érő hagyatékáról.

De a gyásza erősebb volt, egészen tavaly tavaszig nem bírt az örökséggel foglalkozni. Mire viszont lelkileg felépült, a teste lett gyógyíthatatlan beteg és a halál közbeszólt.

A Ripostnak az egyik családtag részletesen mesélt arról, mennyi felbecsülhetetlen értékű kincs sorsa maradt rendezetlenül.

Hétfőn, szeles, borult időben végső nyugalomba helyezték Tahi Tóth László mellé özvegyét, Kárászy Szilviát. A férje elvesztésébe belebetegedett zongoraművésznő utolsó kívánsága teljesült ezzel.

De arról még mindig nem lehet tudni, mi lesz a színészlegenda és felesége hagyatékával, amiben ingatlanok, antik berendezési tárgyak, verseny zongora, festmények és felbecsülhetetlen értékű relikviák is vannak.

Tahi Tóth László mellé temették özvegyét, de mi lesz a legenda hagyatékának sorsa?  Fotó: Nagy Zoltán / Bors

Nem maradt ideje az özvegynek a végrendeletre

A színészóriás és felesége, Kárászy Szilvia szerelme legendás volt színházi berkekben. A nagy korkülönbség ellenére rajongással szerették egymást, 25 év adatott nekik, aminek szinte minden percét együtt töltötték. Rengeteget beszélgettek, még Tahi Tóth László utolsó napjaiban is egymás kezét fogva sugdolóztak.

Az özvegy fájdalma örök szerelme elvesztése után csillapíthatatlan volt, sokáig ezért nem is tudott férje százmilliós hagyatékával foglalkozni. 

Laci nem szeretett a halálról, az elmúlásról beszélni, de azt tudom, hogy engem a jövőben biztonságban akart tudni, minden szempontból

– mesélte az özvegy pár hónappal a legendás színész halála után a Ripostnak. – Sajnos akire bízott, akire itt hagyott, az visszaélt minden bizalmunkkal és jóindulatunkkal.

Hogy kire gondolt az özvegy, nem derült ki azóta sem. Az biztos, hogy bármennyire szeretett volna gondoskodni férje hagyatékáról, a fájdalma legyőzte. S mire lelkileg rendbe jött és nekikezdett volna az értékes örökség rendezésének, megbetegedett és napra pontosan a színész halálának ötödik évfordulóján elhunyt, nem írt végrendeletet.

Fotó: Bors

Mi lesz Tahi Tóth László százmilliós hagyatékának sorsa?

Az egyik családtag lapunknak elárulta, a hagyatéki eljárás után tud majd hivatalosat mondani. A legendás színésznek hat testvére volt, egyikük fiatalon elhunyt. Kárászy Szilviának pedig négy unokatestvére a hivatalos örököse.

– Itt nem csak ingatlanokról, az antik bútorokról van szó – mondta a családtag. – Laci édesapja híres festő volt, maradtak képei a lakásban, de számtalan, felbecsülhetetlen értékű relikvia is van, meg Laci díjai. De Szilvivel mindketten szenvedélyes műkincsgyűjtők voltak, az képtelenség most megmondani, hogy otthonukban, meg a garázsban és pincében milyen értékek vannak. Az biztos, hogy több dolgot szeretett volna Szilvi felajánlani a Bajor Gizi Múzeumnak, meg a Laci által alapított Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klubnak is és abban is biztos vagyok, hogy jótékony célra is lesz felajánlás. Meg Szilvi szeretett volna egy kiállítást rendezni férje képeiből, mert ő is festett, Laci tisztelőinek. De biztosat majd csak a hagyatéki eljárás lezártával tudok mondani – fűzte hozzá a családtag.

Forrás nyomán

Hirmagazin.eu

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version