Robert Fico szlovák miniszterelnököt a kormány handlovái kihelyezett ülése után lőtték meg.

Cikkünk frissül!

Meglőtték Robert Fico miniszterelnököt a kormány handlovái kihelyezett ülése után, a politikust kórházba szállították – írja a Napunk.sk. A lövések a helyi kultúrház előtt dördültek el, amikor a politikus az emberek közé ment.

A Denník N riportere a helyszínen tartózkodott, az incidenst nem látta, de néhány lövést hallott eldördülni, majd látta, ahogy felvették a földről a miniszterelnököt és a mentőautóba tették.

Sajtóinformációk szerint Robert Ficót a mellkasán és a gyomrán érték a lövések. Úgy tűnt, hogy a kormányfő épp kezet fogott volna valakivel, amikor eldördült három-négy lövés. A Denník N-nek nyilatkozó egyik szemtanú látta, amint Fico a földre esik.

A támadót a rendőrök elfogták és lefegyverezték, a környéket a rendőrség kiürítette.

Valaki az újságírókat, más az ellenzéket hibáztatja

Az Új Szó a merénylet után arról számolt be, hogy Andrej Danko (SNS) az újságírókat hibáztatja a Robert Fico elleni merényletért. Richard Glück, a Smer képviselője az ellenzéket hibáztatta a merényletért, kiabálni kezdett velük. „Ön köztisztviselő, viselkedjen ennek megfelelően” – válaszolta Jozef Pročko, a Szlovákia mozgalom képviselője. A helyzetet Ľuboš Blaha, a parlament alelnöke megpróbálta nyugtatni a kedélyeket.

Sokkolva vagyok. Robert Ficónak sok erőt kívánok ebben a kritikus pillanatban, hogy felépüljön a támadásból

– ez már Zuzana Čaputová államfő reakciója, aki brutálisnak nevezte a támadást.

Az SaS és a PS törölték a mára szervezett tüntetésüket, amelyen a Szlovákia Rádió és Televízió (RTVS) mellett álltak volna ki.

(Borítókép: Biztonságiak szállítják Robert Fico szlovák miniszterelnököt egy autóban, miután a szlovák kormány ülése után lövöldözés történt Szlovákiában 2024. május 15-én. Fotó: Radovan Stoklasa / Reuters).

Forrás

#fico#támadás#kórház#monddmegte#monddmegte#tiktok#hirmagazin,

Hirmagazin.eu