Egy egészséges máj az összes többi szervre is hatással van, ha viszont megbetegszik, a szervezet egyensúlya felbomlik, ezért kevesebb energiánk, életkedvünk lesz, a közérzetünk is romlani fog, és a tekintetünkön is meglátszik, hogy valami nincs rendben velünk.

Méregtelenítsük májunkat mazsolával – Az oroszok ezt a kúrát alkalmazzák sikeresen!

A máj a vértisztítás egyik legfontosabb szerve, amely képes kiszűrni a környezetből, ételekből bekerülő káros méreganyagokat is. Azonban a végtelenségig nem tudja ellátni ezt a fontos feladatot, hiszen idővel egyre nagyobb mennyiségű toxikus vegyülettel kell megbirkóznia. Ezért fontos, hogy segítsük munkáját, igyekezzünk felgyorsítani a méregtelenítési folyamatokat.

Ebben nagyszerű a mazsola, amely ne legyen se túl lágy, se túl kemény, a színe pedig legyen sötétbarna.

A recepthez szükségünk lesz:

mazsola, az említett kritériumok alapján
forró víz

Elkészítés:

Este kell előkészíteni a gyógymódot, hogy a következő reggel már elkezdődhessen a méregtelenítő kúra. Tehát este egy edénybe töltsünk forró vizet, amihez hozzáadunk 100 gramm mazsolát, és állni hagyjuk 15 percig. Ezután öblítsük le a csap alatt a mazsolákat, majd az egészet tegyük egy pohárba, és töltsük fel szoba hőmérsékletű vízzel, és hagyjuk úgy reggelig.

Ébredés után együk meg a mazsolákat, utána meg igyuk meg a vizet is. Ezután 2 órára feküdjünk vissza az ágyba és tegyünk meleg vizes borogatást a hasunkra. Ezt a procedúrát egy héten egyszer kell elvégezni. Az egész méregtelenítési folyamat egy hónapig tart, és egy évben még kétszer ajánlott megismételni.

Forrás: Arany gondolatok