A legfontosabb egyelőre nem ismert: életben van-e a hegymászó? Felesége szerint ennek a reális esélye kevés.

Mint késő este írtuk, tudják, hol van Suhajda Szilárd – a Mount Everesten szerdán eltűnt 40 éves expedíciós hegymászó, aki első magyarként igyekezett meghódítani a világ tetejét -, mostanra azonban a pontos pozíció is ismert, a nepáli keresőcsapat pedig úton is van felé, azonban az még mindig bizonytalan, hogy élve találják-e – derül ki az M4sport.hu-n olvasható beszámolóból.

A legfrissebb hírek itt!

A hegymászó 8780 méteres magasságban, a Hillary-lépcső aljában tartózkodott csütörtökön, mint korábban írtuk, az utolsó őt látó személyek szerint „életjeleket mutat” fagyási sérülések és agyi ödéma tüneteire utaló jelekkel – igaz, ez sok-sok órával ezelőtt volt már.

A portál úgy tudja, Suhajda kicsúszhatott a csúcs felé tartó kötélpályáról. Az is olvasható, hogy a csütörtökön észlelt mozgó alak nem a hegymászó volt, hanem egy 12 fős csoport utolsó segítője, ez a csoport láthatta eddig utoljára életben Suhajda Szilárdot.

Próbáltak még rávenni csütörtökön egy kínai holttestet lehozó csapatot, hogy forduljanak vissza Suhajda Szilárdért, de mire létrejött velük a kapcsolat, már minden tagja a 3-as alaptáborban volt, senki nem vállalta a visszautat.

Következik a helikopteres mentés, amivel párhuzamosan 3 serpa keresi meg Suhajda Szilárdot.

Hirado.hu
Hirado.hu

Felesége és legfőbb segítője szerint „a realitást nézve már nagyon kis esélye van annak, hogy Szilárdot életben találják”.

A legfrissebb hírek itt!

Utoljára 8795 méteres magasságban küldött jelet GPS-e, a hegycsúcstól szintben 53 méterre.

Nyitókép: Pixabay.com