A baleset előtt nem sokkal ismerte meg a verőcei hajóbaleset utasait az a Magyarországon élő olasz férfi, aki súlyos sérüléseket szenvedett az ütközéskor, de még időben ki tudott úszni a partra, számolt be róla az RTL Híradó.

A magyarok felajánlották neki, hogy elviszik Nagymarosról Vácra, így került a motorcsónakra.

A csatorna információi szerint a férfi a baleset pillanatában a motorcsónak hátsó részében állt, kulcscsont és arccsont sérülést szenvedett.

Már kiengedték a kórházból, és ki is hallgatták a rendőrök. Állítólag azt mondta nekik, egy darabig élvezték a száguldást, de később többen is kérték a vezetőt, hogy lassítson. Saját elmondása szerint neki halálfélelme volt.

Mint ismert, május 18-án, szombaton éjjel egy kishajó nyolc utassal a fedélzetén összeütközött egy szállodahajóval.

Az eljárás adatai szerint egy hatvanas éveiben járó cseh férfi az esti órákban hegymenetben közlekedett az általa vezetett szállodahajóval Budapest felől Komárom irányába. A férfi a kapitányi feladatokat látta el a hajón. Ugyanekkor jött szemben a sértett által vezetett kisgéphajó.

A férfi a motorcsónakot a folyó teljes szélességét kihasználva, indokolatlan irányváltoztatásokkal irányította. A szállodahajó automata vezérléssel haladt, amikor a férfi a jobb parttól irányt váltott kisgéphajójával, és egyenesen a szállodahajó felé kormányzott. Amikor a szállodahajó orrához érkezett, hirtelen jobbra kormányzott, de az ütközést már nem tudta elkerülni, és nagy sebességgel nekiütközött a szállodahajónak.

A szállodahajót vezető cseh férfi tagadta a bűnösségét a gyanúsítotti kihallgatása során, de nem tett vallomást, és panasszal élt. Az ügyben eljáró nyomozási bíró bűnügyi felügyeletbe helyezte a kapitányt.

Az Origo.hu írta meg, hogy a verőcei tragédiában részeg volt a kishajó kapitánya! Egy buli után tartott haza egy nyolcfős társaság egy kishajóval szombat este a Dunán. A kishajót vezető férfi folyamatosan összevissza cikázott. Aztán amikor egy óriási, 109 méteres szállodahajó közelébe ért, még egy éles manővert…

Forrás

Hirmagazin.eu