Kezdőlap Életmód Divat, szépségápolás Meghosszabbíthatjuk a lábunkat a megfelelő cipővel?

Meghosszabbíthatjuk a lábunkat a megfelelő cipővel?

platform cipok

A válasz: egyértelműen igen! Na de nem mindegy milyen magassarkúval tesszük mindezt. Platform magassarkú, tűsarkú vagy vastag sarok? Járjunk utána!

A cipő sarka

Vannak lábnyújtó magassarkúak és olyanok is, amelyek pont az ellenkezőjét érik el. Ez meglepő lehet egy magassarkú esetén, pedig igaz. Hiába magasít ugyanis, mégsem érünk el vele filigrán, hosszú lábakat. Érdekessége, hogy minden típusnál más fazon magasít és nyújtja a lábat is egyben. Például ha a tűsarkú cipő átlagos magasságú és a sarok szöge túl bő, akkor nem fogja érdemben nyújtani a lábakat. Ez csak akkor lehetséges egy tűsarkú esetében, ha a sarok szögének állása keskeny. Nem véletlen, hogy a kifejezetten stílusos tűsarkúak mind ilyenek. Ugyanakkor egy vastag sarkú lábbelinél már inkább a lábbeli nagysága számít. Ha szinte rásimul a lábakra, akkor a fent említett szabály érvényes, viszont ha bővebben áll a lábfejen, akkor már egy szelídebb sarokállással is elérhetjük a nyúlánk lábakat. Platform magassarkú esetén inkább pedig a magasság számít. Ha 10 centi alatt van, attól ne várjunk túl sokat, viszont felette egyértelműen dögös hosszú lábunk lehet. Ezért akiknek egyébként fájna a lábuk egy hagyományos magassarkúban, azok számára is létezik alternatíva a platform illetve a telitalpú – vagy éktalpú – cipők formájában. Érdemes a cipő orrára is kitérni. A kockaorrú cipő optikailag kevésbé nyújt, mint a hegyes orrú. Ezen kívül minél kerekebb a cipő orra, az annál kevésbé hozza majd a lábnyújtó hatást.

Kiválogatjuk Neked a legfontosabb – és legérdekesebb híreket! Nézd meg az összeállításunkat, innen: Google Hírek, MTI (Magyar Távirati Iroda), Fecebook Hírek, Twitter Hírek, OS, OTS, ÖS!

A szín sem mindegy, ha hosszú lábakat akarunk!

Bizonyára sok helyen olvashattuk már, hogy a cipő színe mennyire tudja félresúlyozni az egész szettünket, ha nem választjuk jól meg a ruhához. Nos, ez a kijelentés akkor is igaz ha nyújtani szeretnénk a termetünket – ami ugye nem ugyanaz, mint a magasítás – a nyúlánk alkat eléréséhez ugyanis nagyon is számít a cipő színe is. A sötét cipők csak abban az esetben érik el ezt a hatást, ha sötét ruhát választunk. Hiszen ilyenkor a két szín egy egységet alkotva optikailag nyújtja a közé eső lábszárat. Viszont ha igazán profin szeretnénk kezelni a helyzetet, akkor szoknyához vagy ruhához nude – vagyis a bőrünkhöz hasonló, vagy világos illetve pasztellszínű lábbelit választunk. Az emberi agy ezt úgy érzékeli, mint ha a magassarkú a lábunk folytatása lenne, vagyis automatikusan magasabbnak és karcsúbbnak tűnünk majd benne.

Anyagválaszték – gondolnád, hogy számít?

Ha igazán hosszú kecses lábakat szeretnénk elérni egy magassarkúval akkor bizony az anyaga sem mindegy miből van. A bolyhosabb anyagok, mint például a velúr vagy a bársony rontják a lábnyújtás hatását. Ugyanakkor a sima vékony anyagok, mint például a finom bőr vagy a szatén pont, hogy növelik ezt a lábnyújtási képességét egy cipőnek. Ha épp ilyen magassarkút keresünk, a CCC kínálatában biztos, hogy megtaláljuk a legjobb lábnyújtó darabokat. Az üzletben nem csak színben és formában, hanem minőségi márkákban is változatos trendi modelleket találunk. Ráadásul rendkívüli kedvezményekkel juthatunk hozzájuk, ha klubtagok leszünk.


Exit mobile version