Kezdőlap Főhírek Külföld Megfélemlítették az oknyomozó újságírót: töltényt talált a postaládájában

Megfélemlítették az oknyomozó újságírót: töltényt talált a postaládájában

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Szlovákia: Az Aktuality.sk szlovák hírportál egyik oknyomozó újságírója postaládájába töltényt rejtettek…

Az esetre Robert Mikulec szlovák belügyminiszter is reagált: “Korunkban teljességgel elfogadhatatlan az ilyen primitív megfélemlítés. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, hogy Ján Kuciak áldozata ne váljon értelmetlenné, de legfőképpen, hogy egy ilyen tragédia ne fordulhasson elő többé.”

Az érintett Peter Sabo a szlovák hírportálnál azután helyezkedett el, miután Ján Kuciak tényfeltáró újságírót és barátnőjét meggyilkolták. A gyilkosság ügye azóta nagy port kavart, a Kuciak által feltárt ügyek valósággal belpolitikai válságot váltottak ki Szlovákiában.

Peter Sabo többek között írt a kábítószeralvilágról, Gál Gábor volt igazságügyi miniszterrel kapcsolatos ügyekről, áfacsalásokról is, sőt elemezte Marián Kocner ügyeinek iratait. A Kuciak- ügyben való vád szerint Marian Kocner nagyvállalkozó rendelhette meg az újságíró halálát bosszúból, amiért az újságíró az ő gazdasági bűncselekményeit tárta fel írásaiban – írja a 24.hu.

A férfi csütörtökön találta meg a töltényeket a postaládájában, a szlovák országos rendőrfőkapitány közölte: a rendőrség megtette a szükséges intézkedéseket az ügyben.

blikk / Hirmagazin.eu


Exit mobile version