Megerősödött a Fidesz

Dátum:

Az aktív magyarok 52 százaléka szavazna most a Fideszre

– derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából, amely azt mutatja, hogy az elmúlt csaknem két hónapban a Fidesz támogatottságának csökkenése megállt, a miniszterelnök elégedettségi indexe pedig mostanra elérte az 53 százalékos szintet.

A nyár végi hét százalékpontos gyengülése után októberre öt százalékponttal erősödött a kormánypárt – derül ki a Nézőpont Intézet felméréséből. Mint írják, a baloldali ellenzék térfelén csak a Demokratikus Koalíció tudott erősödni, kilenc százalékpontra emelve támogatottságát, a Momentum népszerűsége ugyanakkor a bejutási küszöb alá került.
A Nézőpont Intézet felhívja a figyelmet arra, hogy a nyár végén készített, szeptember elején publikált országos közvélemény-kutatásuk még a kormánypárt hét százalékpontos gyengülését, illetve a baloldal összesített támogatottságának csökkenését mutatta.

A legfrissebb hírek itt!

 

Az elmúlt csaknem két hónapban azonban a Fidesz támogatottságának csökkenése megállt, sőt a kormánypárt vissza tudta szerezni egykori szavazóinak jelentős részét.

Az október 17. és 19. között készült kutatás alapján a Fideszre az aktív magyaroknak ismét 52 százaléka adná voksát, amely az áprilisi választási eredményhez hasonló szintet jelent.

Fidesz,Nézőpont

A kormánypártok növekedéséhez hozzájárult a miniszterelnök elégedettségi indexének javulása, amely mostanra elérte az 53 százalékos szintet. A népszerűségnövekedést magyarázza az is, hogy a nyár folyamán bejelentett rezsicsökkentés-módosítás csak kevesebb, mint a társadalom negyedét, 24 százalékát érintette jelentős mértékben, míg a magyarok 67 százalékának, azaz kétharmadának rezsiköltségei csak kis mértékben vagy egyáltalán nem változtak.

A legfrissebb hírek itt!

A kutatás alapján az elmúlt hetekben a kormányellenes oldalon csak a Demokratikus Koalíció tudott növekedni, a párt jelenleg kilenc százalékon áll. A „felhajtóerőt” vélhetőn az árnyékkormány megalakítása adja, illetve az, hogy a párt cselekvőképességet mutat. Míg korábban három másik párt is a bejutási küszöb feletti népszerűségű volt, mostanra a Mi Hazánk négy, a Momentum és az MKKP támogatottsága három százalékra csökkent.

A Jobbik, az MSZP és az LMP viszont már régóta küszöb alatti támogatottságú, a Párbeszédnek pedig gyakorlatilag nem létezik kimutatható választói közönsége. Új szereplő az ellenzéki pártok hosszú sorában Jakab Péter mozgalma, a Nép Pártján, amely októberben először érte el az egyszázalékos támogatottsági szintet. A Nézőpont Intézet mérése alapján továbbra is magas azok aránya, akikről kiderül kormánykritikusságuk, de a jelenlegi baloldali pártok közül nem tudnak választani. Ők alkotják a választók húsz százalékát, vagyis egyötödét.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke választókkal találkozott a Fidesz-KDNP kampánygyűlésén tartott beszéde elmondása előtt Székesfehérváron 2022. április 1-jén. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

magyarnemzet

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Megosztás:

Weblap4u weboldal karbantartás

Népszerű

További hasonló
Related

A kíméletlen – megtörtént események alapján – videó

Egy fiatal angol bokszolót pitiáner drogügyletek miatt Thaiföld legkeményebb...

Május 17-e az internet világnapja, azonban Magyarországon május 18-án ünnepeljük – képek, videó

Az internet világnapját május 17-én ünneplik, és ez az...

„Erős csapattal” érkezik Budapestre a kínai elnök, nukleáris együttműködés is kezdődik

Történelmi jelentőségű a kínai elnök e heti magyarországi látogatása,...

Kamion hajtott vonat elé Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében,...
Megszakítás