3.3 C
Budapest
2022. október. 5. szerda

Megdöbbentő könyörtelenség! Agyonlőtték Kijevnél a New York Times egyik újságíróját, a kollégája is megsérült.. – Szólj hozzá!

Dátum:

Megosztás:

Az orosz megszállók tüzet nyitottak két amerikai haditudósítóra. Egyikük életét vesztette, másikuk pedig súlyosan megsérült.

Amerikai újságírókra lőttek az oroszok, egyikük meghalt /Fotó: Northfoto

Amerikai újságírókra lőttek az oroszok, egyikük meghalt /Fotó: Northfoto

A kijevi régió rendőrfőnöke úgy gondolja, hogy az orosz megszállók így próbálják elhallgattatni a médiát.
Az újságírók a New York Times dolgozói voltak, az oroszok a Romanivsky híd környékén nyitottak tüzet az autójukra. Egyikük, az 51 éves Brent Renaud meghalt, társa pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Legfrissebb hírek a háborúról..

A hatóságok jelenleg azon dolgoznak, hogy kihozzák a holttestet a helyszínről. Andrij Nebitov, a régió rendőrfőnöke szerint ez azért történt, hogy a történések ne kerüljenek a média tudatába.

Részletek:

Orosz csapatok agyonlőttek egy amerikai szabadúszó filmrendezőt. Az 50 éves Brent Renaud más újságírókkal egy autóban ült a Kijev melletti Irpinben, amikor az orosz csapatok tüzet nyitottak. Az újságíró egy menekültekről szóló filmet forgatott a területen.

Legfrissebb hírek a háborúról..

A helyi hírek szerint kezdetben azt hitték, a The New York Times alkalmazottjaként érkezett az országba az újságíró, mert egy sajtójelvényt hordott magánál, amelyen az újság szerepelt. Azóta azonban kiderült, hogy egy menekültekről szóló filmen dolgozott.

Renaud halálát Andrej Nyebitov, a kijevi rendőrkapitányság vezetője jelentette be vasárnap. Facebook-bejegyzésében azt mondta, hogy az újságíró az „életével fizetett azért, mert megpróbálta bemutatni az agresszor (Putyin, Oroszország) találékonyságát, kegyetlenségét és könyörtelenségét”. A férfi egy videót is megosztott, amelyet egy rendőr készített a tragédia helyszínén, aki később azt mondta, egy harmadik újságíró megsebesült a támadásban.

A támadást túlélő egyik újságíró, Juan Arredondo a helyi kórházból nyilatkozva árulta el az Internazionale olasz lapnak, hogy Renaud-t nyakon lőtték, a legborzasztóbb a férfi halálán túl pedig számára az volt, hogy a holtestjét nem tudták magukkal vinni.

– Átkeltünk Irpin első hídján. Filmezni akartunk a Kijevet elhagyó menekültekről, ahogy beszállnak egy autóba. Valaki felajánlotta, hogy elvisz minket a másik hídhoz. Átmentünk egy ellenőrzőponton, és lőni kezdtek ránk – mondta.

A Fehér Ház még nem kommentálta Renaud halálát, de Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadó “megdöbbentőnek és rémisztőnek” nevezte a történteket. Kijelentette, hogy az Egyesült Államok konzultálni fog az ukrán tisztviselőkkel a további teendőkről.

Legfrissebb hírek a háborúról..

Továbbra sem világos, hogy Biden megtorolja-e Putyin tettét. Wendy Sherman helyettes külügyminiszter vasárnap kijelentette, hogy Putyintól eddig olyan jelek érkeztek, hogy hajlandó a háború befejezéséről szóló tárgyalásokra, de most úgy tűnik, hogy Ukrajna elpusztítására törekszik.

Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadó vasárnap délelőtt a CNN-nek azt mondta: „Ha valóban megöltek egy amerikai újságírót, az megdöbbentő és borzasztó. Ez egy újabb példa Vlagyimir Putyin brutalitására, hogy iskolákat, mecseteket, kórházakat és újságírókat vesznek célba. Ezért dolgozunk olyan keményen, hogy súlyos következménye legyen a tetteinek, és megpróbáljunk segítséget nyújtani az ukránoknak minden olyan katonai segítséggel, amivel csak tudunk, hogy visszaszoríthassunk az orosz erők támadását”.

A PBS Ukrajnában tartózkodó riportere, Jane Ferguson a Twitteren azt írta: „Éppen elhagyta az út menti helyet Irpin közelében, ahol Brent Renaud amerikai újságíró holtteste feküdt egy takaró alatt. Az ukrán orvosok ekkor már semmit sem tudtak segíteni rajta. ”

Egy felháborodott ukrán rendőr a történtek ezt üzente:Mondjátok el Amerikának, mondjátok el a világnak, mit tettek egy újságíróval

A The Times a tragédia után közleményt adott ki, amelyben tisztázta, hogy Renaud korábban valóban náluk dolgozott, de nem kapott tőlük olyan megbízást, hogy Ukrajnába menjen.

Legfrissebb hírek a háborúról..

Legfrissebb hírek a háborúról..– Mélységes szomorúsággal értesültünk Brent Renaud haláláról. Brent tehetséges fotós és filmes volt, aki az évek során közreműködött a The New York Times munkájában – nyilatkozta Cliff Levy, a vezérszerkesztő-helyettes, tisztázva azt is, hogy a férfinál talált sajtóigazolványt egy évekkel ezelőtti megbízás miatt kapta az újságíró a laptól. „Brent halála szörnyű veszteség. Az olyan bátor újságírók, mint a Brent, óriási kockázatot vállalnak, hogy szemtanúi legyenek és beszámoljanak a világnak az orosz ukrajnai invázió által okozott pusztításról és szenvedésről” A Fehér Ház nem kommentálta Renaud halálát.

 

(Dailymail)

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

A modern ember genetikailag legfeljebb csak 7 százalékban ember..

Azt eddig is lehetett tudni, hogy a mai emberek genomja, vagyis DNS-ben kódolt teljes örökítőanyaga jelentős átfedést mutat...

Bruce Willis connections: A közel 500 db filmből vélhetően lesz pár film, amit még soha nem láttál – videó

Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégén 2-2 db-ot! Akkor nézed meg, amikor kedved tartja! Jó...

Berki Mazsi: “A tánc egy olyan műfaj, amely kifejezi az érzelmeinket” – videó

Kimondta Berki Krisztián özvegye. A hétvégén indul a TV2 Dancing with the Stars című show-ja. A celebvilág történéseit követők...

Melyik csapatnak van a legnagyobb esélye, hogy megnyerje a 2022-es világbajnokságot a fogadási oldalak szerint?

A 2022-es világbajnokság idén Katar által kerül megrendezésre, mely a helyi szélsőséges időjárás miatt idén télen, november 20-án...