Kezdőlap Főhírek Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó Megalázta a gyászoló anyát a soroksári futónő gyilkosa az ítélethirdetésen

Megalázta a gyászoló anyát a soroksári futónő gyilkosa az ítélethirdetésen

qhbktkpturbxy8zmgq4mgmznjy3m2ywntyzzwjmnmvhmda1oty1mzayns5qcgerkwxnbhbnans
R. Szilveszter életfogytiglant kapott / Fotó: Fuszek Gábor

Az aljasságból ismét jelesre vizsgázott a soroksári futónő gyilkosa. Az egész országot megrázó ügyben szerdán hirdetett ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla: R. Szilveszter életfogytiglani fegyházbüntetést kapott, azzal a kikötéssel, hogy legkorábban negyven év múlva szabadulhat.

A férfit azonban ez a hír sem rázta meg annyira, hogy ne sértse vérig áldozata édesanyját, Gyurik Sándornét.

– Amikor az őrök kikísérték a teremből, bevallom, mutattam neki a kezemmel, hogy legszívesebben kitekerném a nyakát. Erre gúnyosan rám nevetett, majd azt kérdezte: „Mi van, fáj a kezed?” Arcátlan és pimasz volt, de nem is vártam tőle mást. Nagyon remélem, hogy élve nem kerül ki a börtönből, ott hal meg a rácsok mögött. Elvette az életét az egyetlen lányomnak, és ezzel a férjemet és engem is tönkretett. Kilenc éve se éjjelünk, se nappalunk, csak a gyász és a fájdalom maradt nekünk – fakadt ki az édesanya.

A pillanat, amikor R.Szilveszter odaszólt a gyászoló édesanyának: “Mi van, fáj a kezed?” / Fotó: Fuszek Gábor

Kardosné Gyurik Krisztina 2013. szeptember 25-én soroksári otthonából futni indult. Mivel a megszokott időben nem ért haza, férje és fia a keresésére indult, közben a rendőrséget is riasztották. Az édesanya holttestét éjjel a házuktól nem messze találták meg.

Krisztinát a gyilkosa egy zsineggel megfojtotta, majd megpróbálta megerőszakolni is.

A zsaruk hiába követtek el mindent, öt évig nem találták a tettest. Az áttörést a megfeneklett ügyben a tudomány hozta. Egy, a börtönben ülő rab DNS-mintája egyezést mutatott a holttesten rögzített anyagmaradványokkal.

Gyurik Krisztina gyilkosát 5 évig hiába keresték

Kiderült: R. Szilveszter a gyilkosság után betörés és lopás miatt börtönbe került. DNS-mintát akkor nem vettek tőle (csak öt évvel később), így az sem derülhetett ki, hogy ő a soroksári futónő gyilkosa.

Az évek óta hajléktalanként élő férfi az emberölést tagadja, azt azonban elismeri, hogy ő vette el az akkor már halott nő mobiltelefonját.

Az ítélőtábla szerdán súlyosított az elsőfokú ítéleten: a lehetséges szabadon bocsátás dátumát öt évvel meghosszabbította, így R.Szilveszter legkorábban 2058-ban szabadulhat.

Úgy tudjuk, a verdikt kihirdetése után nyugodt arccal csak annyit mondott az ügyvédjének: „Ez egy vicc”.

– Mindenképpen elmegyünk a következő szintre, vagyis a Kúriához, mert egy kardinális kérdésre eddig nem kaptunk választ. Ez pedig az: ki fordította meg a holttestet? Merthogy ez megtörtént, az ténykérdés – közölte R.Szilveszter ügyvédje.

blikk

Hirmagazin.eu


Exit mobile version