Péntek estig marad a vörös kód /Illusztráció: Freepik

Péntek estig marad a vörös kód /Illusztráció: Freepik

Mint ahogyan arról médiánk is beszámolt hétfőn reggel 8 órától országosan életbe lépett a vörös kód, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján a következő napokban a napi középhőmérséklet meghaladja a 27 Celsius-fokot. A hét eleji információk alapján a vörös kód csütörtök reggel 8 óráig lett volna érvényben, ám az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) most bejelentette, hogy várhatón pénteken 20 óráig meghosszabbítja a hétfőn országosan életbe lépett vörös kódot, ugyanis az OMSZ előrejelzései alapján csütörtökön és pénteken is meghaladja a 27 Celsius-fokot a napi középhőmérséklet.

Mindenki ezt olvassa most!

A vörös kód célja egyrészt, hogy felhívja a társadalom figyelmét a rendkívüli helyzetre, valamint a speciális eljárásrend alatt a szociális szektorban a diszpécser jelzése alapján minden intézménynek fogadnia kell a hajléktalanokat attól függetlenül, hogy kiknek nyújtanak szolgáltatást – közölte a tárca csütörtökön az MTI-vel.

Nagyon fontosnak nevezték, hogy ha valaki bajba jutott embert lát, hívja a regionális diszpécserszolgálatot, amely a jelzések alapján azonnal tud intézkedni. A hőség miatti intézkedés hétfőn reggel 8 órakor lépett életbe.

blikk

Hirmagazin.eu