Kezdőlap Főhírek Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó Maszkkal takarták az arcukat, azonban rendőreink így is elfogták a betörőbanda tagjait...

Maszkkal takarták az arcukat, azonban rendőreink így is elfogták a betörőbanda tagjait – képek, videó

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Betöréses lopások elkövetésével gyanúsítható négytagú csoportot fogtak el a Békés megyei rendőrök Berettyóújfaluban.

Maszkot viselő betörők loptak el egy széfet 2020. július 6-áról 7-ére virradó éjjel Orosházán, egy cég irodaházából. A telephelyen működő biztonsági kamera rögzítette, amint egy ember létrán felmászott az épület erkélyére, miközben két társa figyelte a környéket.

Nem sokkal később az a férfi, aki az erkély ajtajának ablakát betörte és bement az irodába, a széffel a kezében távozott. Az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei alapos helyszíni szemlét tartottak és információkat gyűjtöttek a történtekről.

Felmerült a gyanúja annak, hogy a három ember közül az egyik egy 36 éves mezőtúri, a másik pedig egy 17 éves túrkevei férfi. Az orosházi nyomozók és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei 2020. augusztus 6-án hajnalban fogták el őket Berettyóújfaluban.

Velük volt a 17 éves fiú gyomaendrődi édesapja és egy 30 éves mezőtúri férfi is. A gyanú szerint közvetlenül az elfogásuk előtt egy berettyóújfalui telephelyen kibontották az irodaépület falát, betörték az iroda ajtaját, majd kinyitották a páncélszekrényt és elvitték belőle a pénzt. A rendőrök a telephely közelében tartóztatták fel őket.

Átkutatták az autójukat, amelyben a betöréshez használt szerszámokat és pénzt találtak. Az Orosházi Rendőrkapitányság a négy férfit lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette. A csoport tagjai a gyanú szerint az orosházi és a berettyóújfalui mellett több hasonló betörést is elkövethettek az országban.

A nyomozók vizsgálják, hogy hány bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak még.

police, Hirmagazin.eu


Exit mobile version