Home Főhírek Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó Másfél milliárd ment a Lánchíd felújítóitól a számlagyárba – különös összefüggéseket írt...

Másfél milliárd ment a Lánchíd felújítóitól a számlagyárba – különös összefüggéseket írt meg az Origo

Lánchíd, Budapest, Fotó tulajdonosa: Bognár Géza

Vigh Mór dörzsölhette a tenyerét.

Több mint egymilliárd forintot utalt a Lánchíd kivitelezését végző A-Híd Zrt. a számlagyárügyben gyanúsított Vig Mór cégéhez, tudta meg az Atv.hu. Az összegből 900 millió forintot vettek fel készpénzben Vig Mór magánszámlájáról, illetve ügyvédi letéti számlájáról.

Két év alatt 1,4 milliárd forintnyi összeg mehetett a Lánchíd kivitelezőjétől, az A-Híd Zrt.-től a számlagyárügy gyanúsítottjának cégéhez. Az Atv.hu úgy értesült: a gyanú szerint a beérkezett pénzből mintegy 900 millió forintnyi összeget jellemzően még beérkezésük napján továbbutalhatták a december elején őrizetbe vett Vig Mór ügyvédhez köthető magán-, illetve ügyvédi letéti számlákra, majd rövid időn belül készpénzben felvehették őket.

A portálhoz most e-mailben eljutott nyomozati dokumentumban megerősítik azt, amiről korábban a Magyar Nemzet is cikkezett már:

a NAV vizsgálódik egy olyan ügyben, amelynek egyik érintettje az A-Híd Zrt., a másik pedig a közelmúltban számlagyár működtetésének gyanújával őrizetbe vett Vig Mór ügyvéd, illetve az ő egyik érdekeltsége, a Sunstrike Hungary Kft.

Vig Mórt különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalás megalapozott gyanújával fogták el december elején. Az Atv.hu most konkrét összegekről ír:

a NAV nyomozása során többek között azt vizsgálja, hogy az A-Híd Zrt. számlájáról 2000. novembere és 2022. júliusa között átutaltak-e 1,4 milliárd forintot a Sunstrike Hungary Kft. számlájára, illetve a kft.-től ezt követően továbbutaltak-e 900 millió forintot Vig Mór magánszámlájára, illetve ügyvédi letéti számlájára.

A gyanú szerint a továbbutalások a Vig Mórhoz köthető számlákra jellemzően ugyanazokon a napokon történtek, mint amely napokon az A-Híd Zrt.-től a pénzek a Sunstrike Kft.-hez érkeztek, az összegeket pedig rövid időn belül készpénzben felvették a számláról.

A 2023 februárjában indult nyomozás során az adóhatóság értesülésünk szerint azt is vizsgálja, hogy érkeztek-e utalások Vig ügyvédi letéti számlájára azt követően, hogy az ügyvédet a Kúria jogerősen 2022 januárjában bűncselekmény elkövetése miatt eltiltotta az ügyvédi hivatás gyakorlásától és ezt követően a Budapesti Ügyvédi Kamara törölte a kamarai nyilvántartásból.

Vig Mórt egyébként egy több száz milliós költségvetési csalást elkövető számlagyár ügyében is gyanúsítják, nemrég írtak arról, hogy a szökés és a bűnismétlés veszélye is fennáll, ezért nemrégiben további három hónappal meghosszabbították az előzetes letartóztatását – írja a Ripost

Forrás

HIRMAGAZIN.EU

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version