Home Sport Nemzeti sportok, nemzetünk sportolói Már nem Fucsovics Márton a legjobb magyar teniszező

Már nem Fucsovics Márton a legjobb magyar teniszező

Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrari

Marozsán Fábián megelőzte Fucsovics Mártont, így pályafutása során először ő a legjobb magyar a férfi teniszezők világranglistáján.

A 24 éves Marozsán – aki a múlt héten a nyitókörben kiesett Hongkongban – egy helyet rontva a 65. a legfrissebb rangsorban, a 69. Fucsovics viszont tíz helyet csúszott le azáltal, hogy Brisbane-ben nem nyert meccset. A magyar szövetség tájékoztatása szerint utóbbi 2020 óta először nem a legjobb magyar játékos, abban az évben ugyanis március 2. és augusztus 31. között Balázs Attila birtokolta ezt a címet. Igaz, akkor az ATP hat hónapra befagyasztotta a világranglistát a koronavírus-járvány miatt.

Ami a február 2-3-án Tatabányán sorra kerülő, németek elleni Davis Kupa-selejtezőre készülő keret többi tagját illeti, a júliusban a 109. pozícióban is megfordult Piros Zsombor a 127., Valkusz Máté a 214., Fajta Péter az 560., míg Füle Mátyás az 578.

A nőknél a 2022-es záráskor még három magyar szerepelt a legjobb 100-ban Bondár Anna, Gálfi Dalma és Udvardy Panna személyében. Tavaly év végén már egyikük sem volt tagja a közvetlen elitnek, jelenleg pedig Bondár csak a 118., Gálfi a 139., Udvardy pedig a 159. Őket a 300-on kívülről visszakapaszkodott Babos Tímea követi (178.). A további Billie Jean King Kupa-válogatott teniszezők közül Stollár Fanny a 264., Jani Réka a 344., Tóth Amarissa az 500., Szabanin Natália a 618., míg Nagy Adrienn a 692.

magyar gyerekek angolul beszélgetnek a világ legkülönlegesebb snack jeit kóstolgatva

Forrás

HIRMAGAZIN.EU

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version