Home Főhírek Külföld Már csak ez hiányzott: az Európai Bizottság akár 15 milliárd eurót is...

Már csak ez hiányzott: az Európai Bizottság akár 15 milliárd eurót is visszatartana Magyarországtól

723809 ursula von der leyen
723809 ursula von der leyen

Uniós tisztviselők szerint korrupciós problémák miatt tartanák vissza azt a mintegy 6400 milliárd forintot. Korábban sosem volt szó ekkora összegről.

Az Európai Unió végrehajtó testülete javasolni fogja a Magyarországnak szánt több milliárd euró felfüggesztését a korrupciós problémák miatt

– közölte két tisztviselő szerdán a Reuters hírügynökséggel, ami szerintük „az első ilyen lépés lenne Orbán Viktor miniszterelnökkel szemben”.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerdán az Európai Parlament előtt tartott éves politikai beszédében kijelentette, hogy befagyasztja a demokráciát károsító tagok finanszírozását, és kiemelte a korrupciót.

„Küzdenünk kell a demokráciáinkért… Szeretnék a korrupcióra összpontosítani”

– mondta, anélkül, hogy konkrétan megnevezte volna Magyarországot.

Az uniós tisztviselők szerint azonban a végrehajtó bizottság vasárnap várhatóan azt javasolja majd, hogy az EU 2021-27-es költségvetésében Magyarország számára előirányzott 22,5 milliárd euró (22,44 milliárd dollár) értékű kohéziós források akár 70%-át is függesszék fel. Egyikük sem pontosította a szóban forgó pontos összeget. Viszont, a 22,5 milliárd euró 75%-a 15 milliárd euró, azaz 6400 milliárd forint.

mandiner

Hirmagazin.eu

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version