3.3 C
Budapest
2022. október. 5. szerda

Malacos futással indítja 2016-ot több ezer magyar

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Megállíthatatlanul terjed egy újévi kocogásról szóló Facebook-esemény. Fuss te is január 2-án egy malac alakú kört a fővárosban!

Nevével ellentétben a “malacos futás” nem egy ősrégi magyar hagyomány, hanem egy megállíthatatlanul terjedő Facebook-esemény.

Imre, a főszervező 2015 január 2-án egy malac alakú kört futott egyedül, Budapest utcáin, az újévben viszont társaságot is szeretne maga mellé. Így született meg a “malacos futás” ötletet.

Malacos futással indítja 2016-ot több ezer magyar

A kocogás 4,5 kilométeren zajlik majd 2016 január másodikán, pontban 9:30-kor, az Erzsébet téri szökőkút előtt. Imre szerint laza, másnaposan is nyugodtan vállalható lesz a tempó: átlagosan 6:45 perc/km. Továbbá felhívja a figyelmet arra is, hogy a résztvevők érkezzenek pontosan, mert a hidegre való tekintettel nem tudnak senkit sem megvárni.
“Mivel az útvonalat csak én ismerem, a lassú tempó garantált” – írta az esemény szervezője. Ha ti is részt szeretnétek venni a különleges újévi futáson, hozzatok bátran a GPS trackert, órát, okostelefont vagy mp3 lejátszót is. Ha ránk hallgattok, érdemes malacnak beöltözni az utolérhetetlen újévi hangulat érdekében!

Imre szeretné, ha szükség esetén lenne néhány ember, aki hivatalos szervezőként segítene neki.

Mi a feladat?

Öntapadós “SZERVEZŐ” feliratú matrica viselése, a futók figyelmeztetése, ha esetleg nagy szélességben elfoglalnák a járdát, valamint az esetleg leszakadt futók útbaigazítása. Valószínűleg nem lesz szükség rádiós kapcsolatra, azonban előnyös, ha van valakinél walkie talkie. Ha jelentkeztek segítőnek, esélyes, hogy előre meg kell ismernetek az útvonalat, így a meglepetés elmarad. Ha szívesen lennétek szervezők, itt tudtok jelentkezni.

Fontos: A futás Közterületen zajlik majd, így feltétlenül tartsátok majd be a KRESZ gyalogosokra vonatkozó előírásait. A balesetek elkerülése érdekében a főszervező az esemény alatt közzé is tett néhány sort a szabályokról.

Fontos információk

Eddig közel 1000-en jelentkeztetek a futásra, amit még mindig nem merek elhinni. Mivel nagyon sokan leszünk, kérlek titeket, hogy az alábbiakat tartsátok be.

Járdán futunk, ami elsősorban a gyalogosoké. Hagyj utat nekik, a járdát ne foglaljátok el teljes szélességében. Fuss a járda úttest felöli oldalán, hogy a kapukból ki tudjanak lépni az emberek. Engedd el a gyalogosokat, babakocsikat, különösen figyelj a gyerekekre.

Figyelj az úton elhelyezkedő oszlopokra és padkákra. Ezeket néha gyalogosan is nehéz észrevenni; futva, ráadásul tömegben még nehezebb. Ezekre figyelmeztesd a mögötted futókat. Láttam már közösségi futáson figyelmetlenségből származó térdsérülést, nem volt szép.

Ha teheted, gyere tömegközlekedéssel. A felszíni parkolás nagy kihívás a környéken, ha autóval jössz, parkolhatsz az Erzsébet téri mélygarázsban, ami fizetős. A kerékpár általában jó ötlet, de több száz bringát nem tudunk az Erzsébet téren hagyni. Ne feledd: ez egy közösségi futás, csomag és kerékpár felügyeletet nem tudok biztosítani. Érkezz időben!

Kérlek titeket, hogy az eseményen mellőzzétek a politikai, vallási vagy ideológiai megnyilvánulásokat.

Kutya:

Kutyát csak akkor hozz, ha 100%-ig biztos vagy abban, hogy jól kezelhető nagy tömegben is.

Bicikli:

A futáson biciklivel ne vegyetek részt!

Babakocsi:

Az útvonalon egy helyen van lépcsősor: az Astoria aluljáróba le, és onnan fel. Segítsd a babakocsis anyukákat. Vagy apukákat.

Aktualizáld a részvételi szándékodat: ha nem tudsz jönni, állítsd át ’Megyek’-ről ’Érdekel’-re.

Fontos tudnotok, hogy a rendezvényen mindenki saját felelősségére vesz részt.

Forrás: szeretlekmagyarország

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

A modern ember genetikailag legfeljebb csak 7 százalékban ember..

Azt eddig is lehetett tudni, hogy a mai emberek genomja, vagyis DNS-ben kódolt teljes örökítőanyaga jelentős átfedést mutat...

Bruce Willis connections: A közel 500 db filmből vélhetően lesz pár film, amit még soha nem láttál – videó

Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégén 2-2 db-ot! Akkor nézed meg, amikor kedved tartja! Jó...

Berki Mazsi: “A tánc egy olyan műfaj, amely kifejezi az érzelmeinket” – videó

Kimondta Berki Krisztián özvegye. A hétvégén indul a TV2 Dancing with the Stars című show-ja. A celebvilág történéseit követők...

Melyik csapatnak van a legnagyobb esélye, hogy megnyerje a 2022-es világbajnokságot a fogadási oldalak szerint?

A 2022-es világbajnokság idén Katar által kerül megrendezésre, mely a helyi szélsőséges időjárás miatt idén télen, november 20-án...