Home Főhírek Belföldi hírek Magyarország nem vesz HIMARS rakétarendszereket

Magyarország nem vesz HIMARS rakétarendszereket

Fotó: Jomiuri Sinbun via AFP

Ukrajna több darabot is kapott nyugati országoktól, jelentős sikereket értek el velük a harctéren.

Nem vásárol a honvédelmi minisztérium HIMARS rakétarendszereket az Egyesült Államoktól.

Mint ismert: szerda délelőtt jelent meg egy cikk a The Washington Post című lapban, amelyben azt állították, hogy a magyar kormány több HIMARS-t akart venni, de az üzlet végül kútba esett, mert egy amerikai szenátor blokkolta az ügyletet, amíg Magyarország nem hagyja jóvá a svéd NATO-csatlakozást.

Fotó: Jomiuri Sinbun via AFP

A honvédelmi minisztérium közleményben reagált a cikkre. Mint írták: az előző kormányzati ciklusban a beszerzésekért felelős kormánybiztos levélben kért információt  a HIMARS rakétarendszerekre vonatkozóan 2022. márciusi határidővel. Erre válasz az amerikai féltől nem érkezett, a tárca az ügyet ezzel lezártnak tekintette.

A legfrissebb hírek itt!

Ahogy fogalmaztak:

a honvédelmi minisztériumnak nem áll szándékában HIMARS rakétarendszert vásárolni.

A HIMARS rendszereket az orosz–ukrán háborúban is használják, miután a nyugati országok, főleg az Egyesült Államok több ilyet is átadott Kijevnek, és azóta is rendszeresen biztosít neki rakétákat. A HIMARS rendszerek az egyik leghatékonyabb eszközök az orosz sereg ellen.

magyar gyerekek angolul beszélgetnek a világ legkülönlegesebb snack jeit kóstolgatva

Nyitókép: Jomiuri Sinbun via AFP

Forrás

Hirmagazin.eu

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version