Kezdőlap Főhírek Belföldi hírek Magyarország nem adhatja át a határvédelem jogát

Magyarország nem adhatja át a határvédelem jogát

Magyarország nem adhatja át a határvédelem jogát
Rendőrök a biztonsági határzár mellett a magyar-szerb határon, Röszke közelében 2015. szeptember 15-énFORRÁS: MTI/MÁTHÉ ZOLTÁN

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A Fidesz álláspontja szerint szó sem lehet arról, hogy Magyarország átadja a határvédelem jogát a bevándorláspárti brüsszeli intézményeknek – mondta Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója szombaton, egy siófoki sajtótájékoztatón.

Hidvéghi Balázs hozzátette:

Brüsszel legújabb terve, hogy elvegye a határőrizet jogát azoktól az országoktól, amelyek nemet mondtak a bevándorlásra.

A magyar határt csak olyan honvédek és rendőrök védhetik, akik a magyar alaptörvényre esküt tettek, és akik számára Magyarország védelme az első – mondta a kommunikációs igazgató.

Rendőrök a biztonsági határzár mellett a magyar-szerb határon, Röszke közelében 2015. szeptember 15-énFORRÁS: MTI/MÁTHÉ ZOLTÁN

Hozzátette, Brüsszel nem megállítani, hanem megszervezni akarja a bevándorlást. A legutóbbi dokumentumokban már nem is határvédelemről beszélnek, hanem határmenedzsmentről.
A párt kommunikációs igazgatója szerint, ha Brüsszelen múlt volna a magyar határok védelme, akkor mára Magyarország is bevándorlóország lenne.

A magyar emberek azonban világosan döntöttek ebben a kérdésben; világossá tették, hogy nem akarnak Magyarországból bevándorlóországot csinálni

– emelte ki.
A magyar kormány pedig a magyarok döntését hajtja végre, és érvényt szerez a magyarok akaratának: meg kell védenie az országot, és semmi szín alatt nem adhatja át a határőrizet jogát másoknak.

Hidvéghi Balázs végül kijelentette: a Fidesz arra kéri a kormányfőt, és abban támogatja, hogy – ahogy eddig, ezután is – minden eszközzel védje meg Magyarországot, és semmi szín alatt ne engedje át a határőrizet jogát bárki másnak.

Forrás: origo.hu

Fotó: MTI/MÁTHÉ ZOLTÁN

 

Exit mobile version