A Tisza Párt alelnöke korábban többször is azt mondta, ha bejut az Európai Parlamentbe, nem veszi fel a mandátumát, most mégis erről szavaztatja követőit a párt honlapján, talán Manfred Weber győzte meg..

A június 9-ei európai parlamenti választáson csaknem 30 százalékot elért Tisza Párt hét képviselőt küldhet az EP-be, a lista alapján a szervezet alelnökét, Magyar Péter is. Csakhogy a mozgalmát februárban elindító politikus többször is kijelentette, hogy nem veszi fel a mandátumát, mert a párt építésében itthon lesz rá szükség.

A kampányban már elhangzott tőle olyan mondat, amelyből arra lehetett következtetni, hogy mégis kacérkodik a brüsszeli és strasbourgi munkával, hétfő reggel pedig nyilvánvalóvá vált, hogy meggondolta magát. A Tisza Párt honlapján ugyanis szavazásra kéri a támogatóit, és azt kell eldönteniük, hogy felvegye-e az EP-mandátumát.

A döntéshez sajátos segítséget is ad, ugyanis csak érveket sorakoztat fel amellett, hogy mégis európai parlamenti képviselő legyen. Ezek között szerepel, hogy az Európai Néppárt részéről akkor számíthatnak komolyabb pozícióra – például egy Magyarország számára fontos szakbizottsági elnöki posztra –, ha azt a Tisza Párt arca pályázza meg. Magyar Péter szerint a Néppárton belül könnyebb politikai eredményeket elérni, ha ő vezeti a Tisza Párt delegációját, ráadásul ő rendelkezik „európai parlamenti tapasztalattal és helyismerettel”.

Az érvek között szerepel, hogy európai parlamenti képviselőként felszólalhat a Magyar Országgyűlésben, így közvetlenül kérdezheti azokat, akik szerinte egyébként minden módon megpróbálnak kibújni a válaszadás alól.

Komoly nemzetközi kapcsolatokat tudna kialakítani néppárti delegációvezetőként, és az európai parlamenti munka adta lehetőségek nem akadályoznák a párt és a közösség építését és a felkészülést az országgyűlési választásokra, de azzal is érvel, hogy bármikor lemondhat az EP-képviselőségről, ha a pártépítés vagy az országgyűlési választásokra történő felkészülés rovására menne az uniós munka;

Magyar Péter, aki ellenérveket nem sorakoztatott fel a döntés megkönnyítése érdekében, arra kéri a közössége tagjait, hogy a fentiek fényében szavazzanak igennel vagy nemmel. Ahogy ígérte, bármi is lesz a döntés, azt tudomásul veszi.

Forrás nyomán

Hirmagazin.eu

ElőzőTitokzatos folyó – videó
KövetkezőLecsóval töltött cukkini vacsorára..
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.