Detroit rendőrsége fallal vette körül a Téglatelep néven elhíresült paneldzsungelt. A külvilágtól elzárt városrészt a helyi gengszterek feje irányítja, aki a markában tart mindenkit.

Amikor szállítás közben eltűnik egy katonai neutronbomba, a város vezetői egy profi zsarut küldenek a zárt falakon belülre, hogy beépüljön, megtalálja és semlegesítse a veszélyt egy helyi lázadó segítségével.

Teljes film magyarul:

Filmkritikák azoktól, akik már korábban látták a filemt:

Uh, ez szörnyű volt. Nyilván minek ülök le Luc Besson filmet nézni. Nem is voltak persze nagy elvárásaim, de bőven alulmúlta. Az összes pozitívum a néhány látványosra koreografált akciójelent (meg két csinos lány) volt, de a falon futkározás és az ablakokon keresztüli ugribugri is kb 10 percig érdekes. Aztán… A történet (tudom nem ez a lényeg itt, de akkor is) borzasztó gagyi. A párbeszédek és a jelenetek nagy részénél már én is kínosan éreztem magam. Pl: miután lezúzták már vagy négyszer a teljes ellent és nagy nehezen elfogják hőseinket, rábízzák őket (a két kungfunindzsa terminatort) újfent messze mindenkitől, megkötözetlenül a banda legtompább agyú tagjára, hogy majd ő vigyázzon rájuk egyedül… Ezek után meg ahelyett, hogy kb. egy kacsintással ártalmatlanítanák, hőseink elkezdenek valami hihetetlen kínos pánikbetegséget szimulálni, hogy a szerencsétlen őr megsajnálja őket… Értem, hogy nem kell túlgondolni a sztorit, de ez már annyira debil, hogy fáj. És ilyen színvonalú események követik egymást végig. De ami nem a készítők hibája, az a magyar szinkron. Hogy sikerült Lino-t a kőkemény csávót Zohannak megszemélyesítenie magyarul? Adam Sandler legdebilebb karakterén szólal meg (bocs Csőre Gábor, de sajnos az Adam Sandler filmek nagy része is a szinkron miatt válik roppant bugyutává a vicces helyett). Esetleg Paul Walkernek lehetett volna még Haumann Péter (nyugodjon békében) Hókuszpók hangját kölcsönözni… Nem vártam, hogy itt majd a relativitás elméletről fognak értekezni, de azért egy könnyű akciófilm is képviselhetne némi minimális színvonalat a mondjuk 6 pont eléréséhez. 5/10

Most realizáltam, hogy a B13 („eredeti”) az 1994-es Bűnök Városa c. film remake-je. Szóval az amcsik megcsinálták, majd a franciák remake-elték, majd az amcsik remake-elték, amit már a franciák egyszer remake-eltek. 6/10

Valóban nincs túl nagy különbség a B13 és a Veszélyzóna között, annak ellenére, hogy változott a rendező személye, mivel a forgatókönyvet ugyanazok jegyzik. A legnagyobb különbség a bevételben mutatkozott a Veszélyzóna javára, amit az amerikai gyártás és forgalmazás indokolhat elsősorban.
Én is a B13-at láttam először, ami pont elegendő volt ahhoz, hogy a mostani feldolgozás kevésbé tetsszen. (6)

*IMA: Add Uram, hogy dögöljön éhen az összes kufár, aki reklámokkal árasztja el a Netet! És száradjon le a cookie-ja az Adatvédelmi Főbiztosnak és az Őrült Programozónak, aki képtelen volt emberbarát megoldást találni az előírások betartására. Ámen.*

De csak azért adtam ilyen magas pontszámot, mert jók voltak benne az akciójelenetek, különben meg tényleg B13 koppintás. Az eredeti francia szerintem sokkal jobb. Ha valaki azt látta, ezt nyugodtan kihagyhatja. Egyébként az amerikaiak (de lehet,hogy más náció is) azért szeret remakeket csinálni, mert az ottani közönség nem fog bemenni a moziba megnézni egy külföldi filmet, mert kellenek nekik az ismerõs, belföldi arcok.
Másik kedvencem a sorozatok világból a Híd, ahol az eredeti dán-svéd, aztán megcsinálták angol-francia és amerikai-mexikói változatban is. :)

Na, így, a B13 és annak folytatása után megnézve, ez a film az elsõ B13 amerikai verziója. Hiába írják itt sokan, hogy egy-az-egyben, ez nem így van, vannak benne itt-ott változtatások a francia filmhez képest, amik néhol pozitívak, néhol negatívak. A történet/sztori kb. 85%-ban megegyezik a B13-mal. Engem zavart, hogy átnevezték Leito karakterét Linora, simán maradhatott volna a régi neve. Örültem, hogy David Belle újra vállalta a szerepet, Paul Walker (R.I.P.) nem volt rossz, de nem hozta olyan jól a társát, mint Cyril Raffaelli az elsõ két filmben. Mint már írtam a másik filmnél is, látszott, hogy Walker nem mozog annyira otthonosan ebben az egész parkour dologban, mint Raffaelli vagy Belle (ami nem is csoda), de ettõl függetlenül le a kalappal elõtte, hogy ilyen szinten is sikerült megtanulnia az akrobatikus elemeket/a koreográfiát. Mert hogy azzal most sincs semmi baj, a verekedõs/üldözõs/lövöldözõs akciójelenetek és a parkour elemek szintén zseniálisak megint csak. Egy másik pozitívum az eddigi két filmhez képest a két hölgy behozatala, egyrészt, örülök, hogy visszahozták Lolát, Catalina Denis talán még jobb csaj is, mint az elõdje, viszont Ayisha Issa sokkal jobban bejött abban a ruhában, amiben volt végig a filmben (és külön tetszett, hogy belevittek egy kis szadista hajlamot a karakterbe, még akkor is, ha olyan nagyon sok mindent nem csinált). A zenék szintén jók voltak, a magyar szinkronnál szerintem sem kellett volna Belle karakterének az akcentus.
Aki látta a B13-at, annak a történések nagy része valóban nem lesz ismeretlen, ennek ellenére ezt is érdemes megnézni egyszer. Habár, azt én sem nagyon értem, hogy miért kellett ilyen hamar egy filmnek remake-et készíteni.
6/10

Kellemes szórakozást a filmhez!

Még több film itt!

Our media displays content free of charge! Thank you for watching the video! Hirmagazin.eu

Bevezetőszöveg, kritikai oldal, nyitókép

Hirmagazin.eu

Hirmagazin.eu