A tilosban parkolást vállalja, de van, ami több a soknál.

Kern András az utóbbi időkben nem éppen a színjátszási képességeivel került előtérbe: folytonos tilosban parkolása a kedvenc pékségénél állandó beszédtémát adott az embereknek, az utóbbi időben azonban más miatt is bajba került. Ez pedig sokkal jobban bántja a paskolási fiaskónál.

Kern András, a neves magyar színész és rendező, élesen cáfolta azokat a vádakat, miszerint új filmje, a „Ma este gyilkolunk” plakátját egy másik, amerikai filmről, a „Tőrbe ejtve” (Knives Out) című alkotás plakátjáról másolták volna. A vádak szerint a két plakát túlzottan hasonlít egymásra, ami lopásra utal. Kern hangsúlyozta, hogy ő nem felelős a plakát tervezéséért, mivel csupán a film főszereplője, és nem vett részt a grafikai munkákban.

A „Ma este gyilkolunk” egy krimi-vígjáték, amely Kern András rendezésében és főszereplésével készült. A film plakátja körüli vita az interneten kezdődött, ahol többen is felhívták a figyelmet a hasonlóságokra. Kern szerint a hasonlóság pusztán véletlen, és a plakát tervezői valószínűleg tiszteletüket akarták kifejezni a „Tőrbe ejtve” iránt, nem pedig plagizálni akarták a Daniel Craig főszereplésével készült filmet.

Kern kijelentette, hogy büszke a filmre és annak minden elemére, beleértve a plakátot is. Hozzátette, hogy szerinte a művészetben mindig is voltak és lesznek hasonlóságok, de ez nem jelenti azt, hogy lopás történt volna. A színész és rendező hangsúlyozta, hogy minden film egyedi alkotás, amely saját jogán értékelendő.

A film bemutatójára készülve Kern bízik abban, hogy a film elnyeri a közönség tetszését, és reméli, hogy a plakáttal kapcsolatos vita nem fogja beárnyékolni a produkció sikerét. A film egyébként egy szórakoztató, fordulatokkal teli történetet ígér, amelyet a magyar közönség biztosan értékelni fog.

A hasonló esetek rávilágítanak arra, hogy a művészeti alkotások értelmezése és értékelése mennyire szubjektív lehet. Kern András esetében a plakáttal kapcsolatos vita inkább a művészeti inspiráció kérdését hozta előtérbe, mintsem a szándékos lopás vádját. Az ügy mindenesetre arra késztette a művészeket és a közönséget, hogy elgondolkodjanak a kreatív munkák eredetiségéről és azok értékeléséről.

Az interneten elérhető információk alapján az ilyen vádak gyakran megosztják a közönséget, de Kern András tisztázó nyilatkozata remélhetőleg segít a helyzet megnyugtató rendezésében. A színész és rendező továbbra is aktívan részt vesz a magyar filmiparban, és munkái mindig is nagy érdeklődést váltottak ki.

Kép és forrás

#kernandrás#plágiumvád#danielcraig#Tőrbeejtve#knivesout#miavéleményed#monddmegte#tiktok#hirmagazin,

Hirmagazin.eu