Folyamatos szolgálattal az európai határok védelméért. (2017. 11. 13., hétfő, ORFK Kommunikációs Szolgálat)

Szerbiába 15, Macedóniába 30 rendőr utazik ki és vesz részt a fogadó országgal közös határrendészeti műveletekben.

Dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes 2017. november 13-án Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában búcsúztatta a macedón-görög, illetve a szerb-bolgár határ megerősítésére egy hónapra delegált magyar rendőri kontingensek tagjait.

 

A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködnek az embercsempészek és a Macedónia, valamint Szerbia területére belépett illegális migránsok előállításában.

 

 

 

 

A kiutazó szakértők nemcsak a határ közvetlen közelében fognak szolgálatot teljesíteni, hanem a mélységi területen található főbb és alsórendű utakon is.

Mindkét kontingens terepjáró képességű szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal, a Macedóniába utazó konti ngens mobil hőkamerával is támogatja az érintett határszakasz védelmét.

A Macedónia, valamint Szerbia területén eljáró magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a macedón, illetve szerb fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolják.

Első a biztonság (2017. 11. 13., hétfő, Pest Megyei Rendőr-főkapitányság)

A szentendrei rendőrök a láthatóság fontosságára hívták fel a közlekedők figyelmét a „Látni és látszani” kampány keretében.

A Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai a közlekedési balesetek megelőzését célzó kampány keretében 2017. november 13-án láthatósági mellényeket és szórólapokat osztottak ki, egyúttal felhívták a közlekedők figyelmét a láthatóság fontosságára, amely az őszi és téli időszakra jellemző időjárási- és látási viszonyok miatt még fontosabbá válik.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és az X-MEDITOR Kft. közös közlekedésbiztonsági kampánya immáron ötödik alkalommal indul útjára, hogy a balesetmentes közlekedés érdekében felhívja a figyelmet a látás és a láthatóság kiemelt fontosságára. Idén október 16-án kezdődik és december 8-ig tart az az országos akció, amelynek keretében a járművezetők térítésmentesen megvizsgáltathatják a járművük láthatóságáért felelős alkatrészeket azokban a kampányhoz csatlakozott szervízekben, ahol a kampány újdonságaként és plusz szolgáltatásaként a gépjárművek általános műszaki állapotára is kiterjedő átvizsgálási lehetőséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére. A regisztrált optikákat felkeresve pedig díjmentesen látásellenőrzésre és hasznos tanácsokra számíthatnak a járművezetők.

A „Látni és látszani” kampányhoz tartozó, folyamatosan frissülő információk a www.latnieslatszani.huhonlap mellett az esemény hivatalos Facebook-oldalán, a www.facebook.com/latnieslatszani címen is megtalálhatóak. További kapcsolódó információkat talál a www.baleset-megelozes.eu weboldalon.

Határvadász toborzási helyszínek (2017. 11. 13., hétfő, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság)

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság toborzócsoportjának tagjaival legközelebb Vásárosnaményban, Nyíregyházán és Mátészalkán találkozhatnak az érdeklődők.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság toborzócsoportja folyamatosan végzi a leendő határvadászok toborzását. Legközelebb 2017. november 14-én 12 órától 14 óráig Vásárosnaményban a Főtéren, 2017. november 15-én 12 órától 14 óráig Nyíregyházán, a Petőfi téren, valamint 2017. november 16-án Mátészalkán a Főtéren találkozhatnak velük a rendőri hivatás iránt érdeklődők.

A képzésre jelentkezni lehet -a fenti időpontokon és helyszíneken túlmenően- minden hétköznap 7.30 órától 16 óráig a Nyíregyházi Rendőrkapitányság (Nyíregyháza, Stadion u. 1-5.sz.) toborzó irodájában, illetve felvilágosítást bármely rendőri szervnél kérhetnek. Keressék toborzó kollégáinkat bizalommal!

A határvadász-képzésről bővebben olvashatnak, valamint letölthető formátumban jelentkezési lapot, és hozzá kapcsolódó dokumentumokat találnak a rendőrség honlapján.

Határinfó-adatok

ROMÁN HATÁRSZAKASZ
SZERB HATÁRSZAKASZ
HATÁRSZAKASZ: UKRÁN HATÁRSZAKASZ
HORVÁT HATÁRSZAKASZ
OSZTRÁK HATÁRSZAKASZ
Az adatok tapasztalati úton megállapítottak és tájékoztató jellegűek. A tényleges várakozási idő az ellenőrzött személyek állampolgársági összetételétől, az átléptetett személyek, járművek és a foganatosított rendőri és egyéb hatósági intézkedések számától függően változhat.

The data were collected based on police experience and they are for information purposes. The real waiting time can be changed depending on citizenship of travellers, number of travellers, vehicles, police and other authority measures.

Die Daten wurden nach Polizeierfahrungen erhoben und haben einen Informationswert. Die tatsächliche Wartezeit kann sich nach Staatsangehörigkeit der Reisenden, nach Anzahl der Reisenden, nach Anzahl der Fahrzeugen und nach polizeilichen und anderen behördlichen Maßnahmen ändern.

ACHTUNG! Bitte informieren Sie sich über Wartezeiten an den Grenzübergängen unter folgender Webseite: http://www.police.hu/deutsch/grenze-information/alternative-fahrrouten Reisende können am Grenzübergang Röszke–Horgoš (Ungarn-Serbien) mit stundenlangen Wartezeiten rechnen.

Elfogott migránsok száma, statisztikai kimutatás

Szeretnél a rendőrségnél szolgálni?

Nézd meg a kiemelt állásajánlatokat, vagy látogass el ide: http://www.police.hu/a-rendorsegrol/allasajanlatok

Kiemelt főelőadó – Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ

Forrás: police.hu

Migráns-kép: hvg