Home Hírek Főhírek Látványos videó érkezett a paksi Duna-híd építéséről – már csak centik választják...

Látványos videó érkezett a paksi Duna-híd építéséről – már csak centik választják el a két oldalt egymástól

opera pillanatfelvétel 2024 01 03 102639 www.vg.hu
www.vg.hu

A Magyar Építők stábja a helyszínen forgatott decemberben a mederhíd balparti zárásakor.

December elején látványos pillanathoz ért a paksi Duna-híd építési projektje, ugyanis megvalósult a mederhíd balparti zárása, amit a Magyar Építők stábja a helyszínen is megörökített. A lap azt írja, hogy a helyenként szakadó hóesés ellenére minden a terveknek megfelelően alakult.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában zajló fejlesztésben februárban várhatóan a középső mederzárás is megtörténik. 

Videó

Egy hónap múlva már a mederhíd mellett két hullámtéri hídból álló, teljes hídon át lehet majd kelni.

Novemberben írtunk róla, hogy a várakozásokhoz képest jóval gyorsabban halad a híd építése Paks és Kalocsa között, hetven kilométeres kerülő utat rövidít majd le, amint birtokba vehetik a járművek. Ennek köszönhetően Kalocsa és az M6-os autópálya, valamint Kalocsa és Paks között a menetidő hozzávetőlegesen 15 percre csökken.

Az új Duna-híd a magyar Duna-szakasz huszadik átkelője lesz, és várhatóan 2024 nyarára készülhet el a Duna Aszfalt Zrt. kivitelezésében. Az építkezés még 2021 februárjában indult, klasszikus óriásprojektről van szó: a híd 946 méter hosszú, és hozzá kapcsolódóan terjedelmes úthálózatot is kiépítenek. A projekt teljes költsége 92 milliárd forint.

Forrás

HIRMAGAZIN.EU

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version