Kezdőlap Életmód 18+ Látványos ábra a COVID-19, az influenza és a nátha tüneteinek különbségéről (18+)

Látványos ábra a COVID-19, az influenza és a nátha tüneteinek különbségéről (18+)

Koronavírus-információk. Hirmagazin.eu
Koronavírus-információk. Hirmagazin.eu

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Siouxsie Wiles és Toby Morris a The Spinoff magazin két szerzője a WHO és a CDC adatai alapján hasznos ábrát állított össze arról, hogyan különíthető el a most gyakran fellépő három fertőző betegség, a COVID-19, az influenza és a nátha.

Természetesen az ábra nem helyettesíti az orvost, és ha súlyosnak érezzük a tüneteinket, akkor mindenképpen keressük fel (először telefonon) a háziorvosunkat.

COVID-19FORRÁS: THE SPINOFF

Mindenkit megnyugtathat azonban, akik egyszer-kétszer köhintenek vagy más enyhébb panaszuk van, hogy annak oka nem feltétlenül a koronavírus-fertőzés, hanem lehet, hogy csak egy egyszerű, bár kellemetlen nátha.

Ha azonban tartósan magas lázunk van, amit esetleg légszomj is kísér, akkor azonnal kérjünk orvosi segítséget, és semmiképp se mozduljunk ki otthonról még védőfelszerelésben se. Különösen figyelniük kell magukra a kiemelten veszélyeztetett korosztály (65 éven felüliek) tagjainak. Náluk az enyhébb megbetegedés is súlyos-életveszélyes következményekkel járhat.

Infravörös lázmérővel ellenőrzik egy nő testhőmérsékletétFORRÁS: DPA PICTURE-ALLIANCE/AFP/RONNY HARTMANN

origo, Hirmagazin.eu


Exit mobile version