Kylian Mbappé jelenlegi karrierjének legnagyobb kérdése a Real Madridhoz való átigazolása, amelynek hivatalos bejelentése már csak idő kérdése. Azonban a francia futballsztár részvétele a Párizsi Olimpián még kérdéses lehet, és ezzel kapcsolatban Emmanuel Macron francia elnök nyilatkozatai keltettek nagy figyelmet.

Macron egy interjúban kifejtette, hogy mindent megtesz azért, hogy Mbappé részt vehessen az olimpián, és ezzel közvetetten nyomást helyezett a játékos leendő klubjára, a Real Madridra. Bár Macron nem nevezte meg konkrétan a klubot, az utalás egyértelmű volt, és megmutatta, hogy a politikai szereplők is figyelemmel kísérik a futballvilág eseményeit.

640px kylian mbappe celebrating march 2018 cropped
Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0

A hírek szerint a Real Madrid nem hajlandó elengedni Mbappét az olimpiára, mivel szeretnék, hogy a támadó az előszezonban teljes mértékben részt vegyen a csapat tevékenységeiben. Ez érthető lépés a klub részéről, mivel fontos, hogy a játékosok minél hamarabb beilleszkedjenek a csapatba és megismerjék a vezetőedző elképzeléseit és taktikáit.

Ugyanakkor a francia válogatott részvétele az olimpián nagy megtiszteltetés lenne Mbappé számára, és egy olyan lehetőség, amely nem minden sportoló előtt adatik meg. A döntés tehát nem csak a klubnak, hanem magának a játékosnak is nagy dilemmát jelenthet. Mbappé számára az olimpia részvétele lehetőséget jelenthet arra is, hogy további tapasztalatokat szerezzen, és tovább fejlődjön a nemzetközi színtéren.

Végül a döntés a Real Madrid és Mbappé közötti tárgyalások eredményétől függ majd. Lehet, hogy a felek kompromisszumra jutnak, és megtalálják a megfelelő egyensúlyt a klub és a válogatott kötelezettségei között. Mindenesetre ez a helyzet tovább fokozza a várakozást és a figyelmet a világ egyik legnépszerűbb és legtehetségesebb futballistája körül.

Kylian Mbappé, röviden róla:

Kylian Mbappé egy francia labdarúgó, aki 1998. december 20-án született Bondy-ban, Franciaországban. Sportkarrierje rendkívül figyelemre méltó, és már fiatalon megmutatta tehetségét a futballban.

2019 07 17 sg dynamo dresden vs. paris saint germain by sandro halank–129 cropped
Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0

Mbappé pályafutásának kezdete a helyi klubokban volt. 6 éves korában csatlakozott a Montrouge FC csapatához, majd később a AS Bondy-hoz, ahol folytatta fejlődését. Később az AS Monaco akadémiájának tagja lett, ahol gyorsan felhívta magára a figyelmet a tehetségével.

Az AS Monaco felnőtt csapatában mutatkozott be 2015-ben, mindössze 16 évesen. Ezzel az egyedülálló teljesítménnyel a legfiatalabb játékos lett a klub történetében, aki a Ligue 1-ben pályára lépett. Mbappé az AS Monaco-ban mutatott kiváló teljesítményével hamar megkapta a figyelem középpontját, és hamar bekerült az európai topcsapatok kívánságlistájára.

A csúcsteljesítményeknek köszönhetően a PSG (Paris Saint-Germain) 2017-ben megvásárolta őt, ahol azóta is kiemelkedően szerepel. A PSG-ben játszva Mbappé számos bajnoki címet, kupát és egyéb trófeát nyert, és gyakran állt a klub és a francia válogatott vezető gólszerzőjei között.

Nemzetközi szinten is kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Tagja volt a francia válogatottnak, amely 2018-ban megnyerte a FIFA Világbajnokságot. Mbappé kiemelkedő teljesítményt nyújtott a tornán, és gólokkal és asszisztokkal járult hozzá a csapat sikeréhez.

A futballvilágban Mbappé-t gyakran összehasonlítják az ikonikus játékosokkal, mint például Thierry Henry vagy Cristiano Ronaldo. Az egyik legnagyobb tehetségnek számít a jelenlegi generációban, és még hosszú, sikeres karrier előtt áll.

Hirmagazin.eu