USA: Egy 11 éves fiú éppen biciklizett, amikor 3 kiszökött pitbull terrier támadta meg őt nagymamája szeme láttára.

A 11 éves fiú az utcán biciklizett, amikor egy kiszökött pitbull terrier rátámadt és a lábába harapott. Több se kellett két másik pitbullnak, azok is rátámadtak az akkor már földön fekvő, menekülni próbáló fiúra, akinek a fejét és mellkasát kezdték el marcangolni. A történteket látta Justin Gilstrap nagymamája is, aki odarohanva hirtelen azt sem tudta eldönteni, hol sérült meg unokája, mindene csupa vér volt.

kutya, kutyatámadás, pitbull,
(Képünk illusztráció) Fotó: Pixabay.com

A gyerek annyira súlyos sérüléseket szenvedett a kutyatámadás során, hogy azonnal kórházba szállították és mesterséges kómába helyezték, hogy egyből meg tudják műteni. Az állatok a fejbőre 70 százalékát széttépték. Harapásnyomok és sebek voltak továbbá a gyerek mellkasán és lábán is.

A frissen megoperált fiút azóta már felkeltették a kómából, megfigyelés alatt a kórházban lábadozik. Édesanyja, Ericka pedig azóta egy internetes adománygyűjtő oldalt hozott létre, hogy a felajánlott támogatásokból fizetni tudják a fiú műtéti költségeit. A szörnyű eset rengeteg embert megérintett, a célul kitűzött 250 ezer dollárból ugyanis közel ötezer adományozó már összedobott 227 ezer dollárt.

A történtek óta eljárást indítottak a 3 kutya gazdája ellen, akitől egyébként 4 másikat is elkoboztak a hatóság emberei, a Georgia állambeli Appling városában, ahol az eset történt.

A családnak valószínűleg terápiára lesz szüksége az átélt trauma miatt, az édesanya pedig csak remélni tudja, hogy a fia nem szenvedett tartós lelki sebeket – írja a DailyStar.

ripost

Hirmagazin.eu