Michelisz Norbert mellett Bebe is csatlakozott a 10. jubileumi Flúgos Futamhoz. Az autós kalandverseny nem csak a szórakozásról szól: a szervezők hátrányos helyzetű gyermekeknek segítenek.

 

Bebe
Április 23-án rajtol el a jubileumi, 10. Flúgos Futam. A magyarországi jótékonysági kalandverseny célja, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek helyzetére felhívja a figyelmet, valamint részükre adományokat gyűjtsön. A rendezvényhez idén Michelisz Norbert autóversenyző mellett Bebe is csatlakozott.

„A Flúgos Futamban a flúgos szó már meggyőzött, én is jó értelemben flúgosnak tartom magam. Ez lesz az első ilyen versenyem, nagyon várom már, hogy autóba pattanjak és megoldjam a váratlan feladatokat. A másik ami miatt szívesen vállaltam, hogy ezzel rászoruló gyermekek étkeztetését támogathatom.

Ha gyermekekről van szó, mindig megszakad a szívem, szívesen segítek a jótékonysági akciókban. Ismert emberként úgy érzem, hogy nem is tehetnék másképp, feladatomnak érzem” – mondta Bebe, aki a Flúgos Futamhoz kapcsolódó árveréshez egyik legszemélyesebb tárgyát, egy koncerteken is gyakran viselt pólóját ajánlotta fel.

A hazai Flúgos Futam ötlete 2009-ben született azzal a céllal, hogy a gyermekek jólétéről gondoskodó szervezetek, vagy alapítványok számára adományokat gyűjtsön. A futam egy olyan vetélkedő, amelyben kreatív fejtörők megfejtésével, állomásról – állomásra haladva kell eljutni a célig. Az elmúlt években olyan szervezetek számára gyűjtöttek már tárgyi- és pénzadományokat, mint például a Fóti Gyermekváros, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány, vagy a Heim Pál Gyermekkórház.

Az idei verseny célja, a Gróf Széchényi Család Alapítvány támogatása, akik az adományokat a rászoruló gyermekek étkeztetésére fordítják. Az idei évben nem csak a versenyre jelentkezők adományai, az adó 1% felajánlása és a nyilvánosan elérhető számlaszámra való utalás növeli az alapítvány lehetőségeit, hanem egy nyilvános árverésen befolyt összeg is segíteni fogja a szervezet működését. Az árverésen többek között hazánk kiváló autóversenyzője, Michelisz Norbert tavalyi verseny overállja és Bebe pólója is kalapács alá kerül.

A Flúgos Futam április 23-án rajtol Budapestről és Balatonkeneséig kell eljutniuk a versenyzőknek. A versenyre jelentkezni, valamint az árverésről és az adományozás egyéb módjairól tájékozódni a www.flugos.hu weboldalon és a rendezvény facebook oldalán (www.facebook.com/FlugosFutam) lehet.

 

Forrás: zene.hu