3.3 C
Budapest
2022. október. 5. szerda

Külföldön is randalíroznak a magyarok – Karácsonykor filézőkéssel szúrta mellbe magyar párját László..

Dátum:

Megosztás:

Ámokfutást rendezett karácsonykor egy Írországban élő magyar férfi, aki előbb a párját szúrta többször mellkason, majd feltehetően önmagával is végezni akart.

Az eset a dél-írországi Corkban történt december 25-én délután az 51 éves, szintén magyar nő otthonában. Szóváltás tört ki közte és az 56 éves N. László között, az asszony menekülni akart, elhagyta a lakást, de a férfi üldözőbe vette, majd odakint többször mellkason szúrta egy halpucoló késsel. A lakásban tartózkodott még a nő fia és menye is, a mentőket utóbbi riasztotta. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy egy épp rokonlátogatáson lévő szabadnapos mentős hallotta a rádióján a történteket, így a hivatalos segítség kiérkezése előtt stabilizálni tudta a nő állapotát – – számolt be a The IrishTimes.

A nőt kritikus állapotban vitték a Cork-i Egyetemi Kórházba, ahol összevarrták a mellkasát. Bár életveszélyes sérülései voltak, ma már elmondható, hogy túlélte az ámokfutást.

Még több külföldi hír

Mire az ír nemzeti rendőrség, a Garda kiérkezett, N. László – aki októberben tért vissza Magyarországról a városba, jegyzi meg az ír lap – már nem volt a lakásban, de nem jutott messzire: a lakástól 400 méterre találták meg, felfegyverkezve és akkor már több szúrást is ejtett magát, feltehetően magával is végezni akart. Szintén súlyos állapotban volt, amikor kórházba vitték.

A legfrissebb fejlemények szerint súlyos testi sértéssel és támadásra alkalmas fegyverek birtoklásával is meggyanúsították a már jobban lévő N. Lászlót, ugyanis volt nála egy hosszú nyelű fejsze is. A férfinek összesen négy bűncselekmény miatt kellett a midletoni bíróságon megjelennie, ahol azonban semmit nem mondott.

Az ügyet tárgyaló Carroll bíró előzetes letartóztatásba helyezte N. Lászlót, aki óvadék iránti kérelmet adott be, de erről később döntenek. Egyébként pedig a bíró helyt adott a vádlottnak az ingyenes jogi segítség iránti kérelmére, tekintettel a súlyos vádakra. Mint kiderült, a tárgyalását egyébként el kellett halasztani a magyar tolmácsok körében terjedt koronás megbetegedések miatt, helyettük egy angolul kiválóan beszélő magyart kértek fel, hogy a tárgyalást segítse.

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a 112-es segélyhívó számot, vagy az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat számát: 0680205520.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Itt az orosz döntés, ami mindent megváltoztathat

Ratifikálta az orosz parlament felsőháza (Szövetségi Tanács) hétfőn a négy, orosz ellenőrzés alá került ukrajnai régió Oroszországhoz való...

A modern ember genetikailag legfeljebb csak 7 százalékban ember..

Azt eddig is lehetett tudni, hogy a mai emberek genomja, vagyis DNS-ben kódolt teljes örökítőanyaga jelentős átfedést mutat...

Bruce Willis connections: A közel 500 db filmből vélhetően lesz pár film, amit még soha nem láttál – videó

Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégén 2-2 db-ot! Akkor nézed meg, amikor kedved tartja! Jó...

Berki Mazsi: “A tánc egy olyan műfaj, amely kifejezi az érzelmeinket” – videó

Kimondta Berki Krisztián özvegye. A hétvégén indul a TV2 Dancing with the Stars című show-ja. A celebvilág történéseit követők...