Hirmagazin.eu
Főoldal » Külföld: 3 rejtélyes gyilkosság, amit a mai napig nem sikerült megoldani.., pedig még a CIA is besegített a nyomozásba.. – képek, videók
Külföld

Külföld: 3 rejtélyes gyilkosság, amit a mai napig nem sikerült megoldani.., pedig még a CIA is besegített a nyomozásba.. – képek, videók

Rengeteg megmagyarázhatatlan legenda terjed az interneten kezdve az erdőkben sokak által látni vélt furcsa lényektől, az emberszerű szörnyeken át, egészen a szimulációs elméletig, azonban ezek csak az adrenalin igényünket tudják kielégíteni, hogy egy picit tudunk rettegni a rémtörténetetek hallatán, de legbelül tudjuk, hogy ezek csak fikciók.

Most azonban mutatunk három olyan valóban megtörtént hátborzongató történetet, melyre hosszú évek múltán sem találtak megoldást vagy magyarázatot.

A Zodiákus

Kivel is kezdhetnénk a listát, ha nem a nyilvánosságot a mai napig is egyik leginkább foglalkoztató esettel, a Zodiákus történetével? A Zodiákus néven elhíresült sorozatgyilkosra “csupán” öt gyilkosságot tudtak rábizonyítani a 60-as évek Kaliforniájában, azonban valószínű, hogy még legalább harminc gyilkosság köthető az ő nevéhez. A Zodiákus több levelet is küldött a rendőrségnek és újságoknak is, amiben a gyilkosságokról beszélt és kritizálta a nyomozók, újságírók munkáját, ezzel egyfajta görbe tükröt állítva a nyomozó hatóságok elé. Ezen levelek közül négyet kódnyelven írt, melyek közül az egyiket 2020 decemberében fejtette meg amatőr kódfejtő csapat, illetve egy másikat még 1969-ben fejtett meg egy tanár és felesége

Rengeteg megmagyarázhatatlan legenda terjed az interneten kezdve az erdőkben sokak által látni vélt furcsa lényektől, az emberszerű szörnyeken át, egészen a szimulációs elméletig, azonban ezek csak az adrenalin igényünket tudják kielégíteni, hogy egy picit tudunk rettegni a rémtörténetetek hallatán, de legbelül tudjuk, hogy ezek csak fikciók.

Most azonban mutatunk három olyan valóban megtörtént hátborzongató történetet, melyre hosszú évek múltán sem találtak megoldást vagy magyarázatot.

A Zodiákus

Kivel is kezdhetnénk a listát, ha nem a nyilvánosságot a mai napig is egyik leginkább foglalkoztató esettel, a Zodiákus történetével? A Zodiákus néven elhíresült sorozatgyilkosra “csupán” öt gyilkosságot tudtak rábizonyítani a 60-as évek Kaliforniájában, azonban valószínű, hogy még legalább harminc gyilkosság köthető az ő nevéhez. A Zodiákus több levelet is küldött a rendőrségnek és újságoknak is, amiben a gyilkosságokról beszélt és kritizálta a nyomozók, újságírók munkáját, ezzel egyfajta görbe tükröt állítva a nyomozó hatóságok elé. Ezen levelek közül négyet kódnyelven írt, melyek közül az egyiket 2020 decemberében fejtette meg amatőr kódfejtő csapat, illetve egy másikat még 1969-ben fejtett meg egy tanár és felesége.

Zodiákus, Kép: youtube.com / screenshot

A Zodiákus a leveleiben mindig közölt néhány információt a gyilkosság körülményeiről, így egyrészt nyomokat adott a rendőrségnek, másrészt viszont igazolta, hogy tényleg ő maga az elkövető, aki üzenget a hatóságoknak. A rendőrség több mint 2000 embert hallgatott ki gyanúsítottként, de a Zodiákus személye a mai napig, így 50-60 év távlatából is ismeretlen.

Let’s Crack Zodiac – Episode 5 – The 340 Is Solved!

Fiú a dobozban

A “boy in the box” néven elhíresült Philadelphiai eset is a mai napig egy nyitott akta. 1957 februárjában egy kartondobozban, egy kockás lepedőbe csavarva találták meg egy 4-6 év körüli kisfiú holttestét. A kisfiú testén súlyos alultápláltság jelei mutatkoztak, a bokáján és ágyékán sebek voltak, valamint a halottkém azt is megállapította, hogy a fiú haját halála után levágták. A holttestet először egy John Stachowiack nevű férfi fedezte fel, aki éppen a pézsmapatkány csapdáit ment ellenőrizni a közeli erdő szélére, de mikor megtalálta a fiú testét, úgy döntött, hogy nem szól a hatóságoknak, mert attól tartott, hogy elkobozzák tőle a kiállított állatcsapdákat.

Pár nappal később egy egyetemi hallgató, Frank Guthrum éppen arra ment autóval, amikor látta, hogy egy nyúl szaladt be az erdőbe és mivel a férfi tudta, hogy a környéken csapdák vannak kiállítva megállt, hogy megnézze, mi történt a nyúllal, ekkor találta meg a fiú holttestét. Eleinte Stachowiackhoz hasonlóan ő sem akarta jelezni a rendőrségnek az esetet, de végül meggondolta magát és értesítette a hatóságokat, akik február 26-án megkezdték a nyomozást, ujjlenyomatot vettek a halott fiútól. A rendőrség eleinte bizakodóan állt az esethez, hogy kiderítik, ki a kisfiú, de végül soha senki nem állt elő érdemi információkkal az elhunyt gyermek személyéről, ami a mai napig ismeretlen.

A holttest megtalálásának helyszíne, Kép: Wikipedia

 

Több elmélet is született az esetről: egyes elképzelések szerint a holttest megtalálásának helyszínéhez közeli nevelőotthon egyik ismeretlen munkatársa a tettes, ugyanis egyesek szerint a kartondoboz, amiben a fiú testét találták egy J.C. Penny márkájú bölcső doboza, amilyen bölcsőket a nevelőotthonban is alkalmaznak, sőt egy szemtanú szerint a szárítókötélen pont olyan pokrócok lógtak, mint amilyenbe a fiú volt betekerve.

Egy másik elmélet a “Martha” története, melyet maga a Marthaként azonosított nő terjesztett elő a rendőrségnek: a vallomásnak vehető történetet a rendőrség először hihetőnek tartotta, de később kiderült, hogy Martha komoly mentális betegségekben szenved, így nem beszámítható.

Boy in the box, Kép: youtube.com / screenshot

Boy in the box, Kép: youtube.com / screenshot

 

A nő azt állította, hogy az anyja 1954 nyarán megvásárolta valakitől az ismeretlen fiút, – akit ő egyébként Jonathannak hívott – az eredeti szüleitől, majd a fiút két és fél éven át különösen kegyetlen körülmények között, fizikai és szexuális bántalmazásnak tették ki. A történet szerint egyik este vacsoránál a fiú kihányta a sült babot, amit megevett, amiért erős verést kapott, a feje a padlónak csapódott és elájult, de Martha anyja meg akarta fürdetni az eszméletlen fiút, mely során megfulladt, majd levágta a fiú jellegzetes hosszú haját, hogy ne legyen felismerhető, majd a holttestet az erdőben hagyta.

Ezek a részletek megfeleltek a rendőrség által ismert – de nyilvánosan nem közzétett – információknak, mivel a halottkém megállapította, hogy a fiú gyomrában sült babmaradványok találhatók és ujjai vízráncosak voltak, azonban Martha szomszédai tagadták, hogy egy fiú élt volna a szomszédságukban és nevetségesnek tartották Martha vallomását.

Elisa Lam

Elisa Lam a rettegett és igen rossz hírű Cecil Hotel áldozata lett, ugyanis rejtélyes körülmények között belefulladt az épület vízgyűjtő tartályába. A 21 éves kanadai lány 2013-ban indult el egyedül Los Angelesbe, ahol a Cecil Hotelben szállt meg és eredetileg három éjszakára foglalt, azonban az utolsó előtti napon eltűnt. Az eltűnést jelentették a hatóságoknak, akik azonnal nyomozásba kezdtek, amikor az egyik liftben felszerelt biztonsági kamera felvételét megtalálták.

A felvétel sok kérdést vet fel, ugyanis Lam viselkedése egyértelműen eléggé indokolatlan: eleinte nyugodtan viselkedik, de mikor észreveszi, hogy nem indul a lift, zavartan kezd viselkedni, gesztikulál, úgy csinál, mintha veszekedne valakivel, de látszólag nincs ott senki, majd a sokadik liftbe ki-be lépkedés után kiszáll és elhagyja a liftet.

A hatóságok három napig keresték mindenhol a nőt, mire a szálloda tetején található vízgyűjtő aknában megtalálták a holttestét és egész egyszerűen elkönyvelték fulladásként, miközben a nyilvánosságot a mai napig foglalkoztatja Elisa Lam esete és nem fogadják el magyarázatnak ezt a forgatókönyvet.

noizz nyomán

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Folytatódik a Dagesztánban eltűnt magyar turista felkutatása

info

Finnországnak évi több tízezer bevándorlóra lenne szüksége

Géza

Philippe Lamberts: Magasabb sebességbe kell kapcsolni a migránsok kötelező betelepítését

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
Betöltés....