Kezdőlap Főhírek Belföldi hírek Kósa szerint nem költözik a CEU: „Budapest jobb hely, mint Bécs”

Kósa szerint nem költözik a CEU: „Budapest jobb hely, mint Bécs”

Fotó: MTI - Soós Lajos

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Budapest jobb hely, mint Bécs, ezért a CEU nem költözik oda – mondta Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő egy interjúban.

Kósa a Népszavának beszélt erről annak kapcsán, hogy szombaton lejár az a határidő, ameddig a CEU meg akar állapodni az amerikai nagykövetséggel az egyetem magyarországi jövőjéről.

„CEU néven három szervezet is van, és Soros György jellegzetes taktikája, hogy sosem lehet tudni, melyikről beszél. A Közép-Európai-Egyetem Budapesten maradmajd. Nem végez graduális, csak posztgraduális képzést, itt van Budapest belvárosában, nem tennék nagy összeget arra, hogy elmegy” – fogalmazott Kósa.

A képviselő szerint az egész csak egy blöff, mert Bécsben akkreditálnak olyan szakokat, amiknek a tanszékei, az oktatói, a hallgatói is Budapesten vannak

„Én Torontóba költözök attól, hogy vettem egy torontói képeslapot és hazaküldöm? Nem fognak elköltözni. Nem is akarnak elköltözni, mert jól látják: Budapest jobb hely, mint Bécs” – mondta Kósa Lajos.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: MTI – Soós Lajos


Exit mobile version