Kezdőlap Főhírek Külföld Korlátozások nélkül utazhat Németországba Magyarországról, de van egy feltétel..

Korlátozások nélkül utazhat Németországba Magyarországról, de van egy feltétel..

Illusztráció, Hirmagazin.eu

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Tesztelés, vagy oltási igazolvány (ha nem keleti vakcinaoltást igazol)

A repülővel érkezőknek tesztelniük kell vagy az oltási igazolványát mutatni. Fotó: pexels

Megváltoztatták a német hatóságok Magyarország besorolását: a Magyarországról Németországba beutazó személyeknél megszűnnek a beutazási korlátozások.

Külügyminisztérium tájékoztatása szerint “az illetékes német hatóságok 2021. május 30. 00:00 órai hatállyal megszüntetik Magyarország rizikóterületi besorolását. Ennek eredményeképp, egy kivételével, megszűnnek a Magyarországról Németországba beutazó személyek számára a német beutazási korlátozások (pl. előzetes regisztráció és karantén kötelezettsége). Egyedüli kivétel a repülőgépen történő beutazás, ebben az esetben továbbra is fennáll az előre meghatározott három igazolás valamelyikének bemutatási kötelezettsége a repülőgépre történő felszállás előtt”

Mindenki ezt olvassa most!

Az autóval utazóknak fontos tudni, hogy Ausztriában csak június 10-től lépnek életbe a lazítások, így aki el akar ott tölteni egy napot annak az osztrák előírásoknak kell megfelelnie – ott kötelező a regisztráció és az oltási igazolást is ellenőrzik. Akik csak átutaznak Ausztrián, annak a német feltételeknek kell megfelelniük, ha ezt megfelelően alátámasztják. A turisztikai célú utazást továbbra sem javasolják.

Kapcsolódó: Bejelentették: Németország nem ismeri el beutazásnál a keleti vakcinákat

blikk

Hirmagazin.eu


Exit mobile version