Nemrég még a hóhiány volt a gond a sípályákon, most viszont berobbant újra a tél.

Szinte pontosan két hónappal ezelőtt még arról szóltak a híradások, hogy nagy bajban vannak az ausztriai sípályák üzemeltetői, attól tartottak, hogy a tavaszias időjárás miatt húsvétig sem húzzák ki. Sok helyen a pályákat február végén helyütt már zöldellő rétek övezték, néhány síterület idő előtt le kellett zárni, vagy időszakos üzemeltetésre állították át. Mostanra azonban – ha csak átmenetileg is – ismét visszatért a „tavalyi hó”.

Április utolsó hetében Ausztriát hókáosz fenyegeti, olyannyira, hogy a tudósítások szerint a szomszédos országban hatalmas hőtömegek óriási károkat okoznak. Az ország déli részén háztartások ezrei maradtak átmenetileg áram nélkül, mivel számos fa nem bírta a terhelést, és megrongálta a villanyvezetékeket. Az áramkimaradás főképp Stájerország tartományt érintette, Karintiában ugyanakkor a hirtelen beállt rendkívüli tél következtében több közlekedési baleset történt. Az ország legdélibb tartományában különösen

a magasabban fekvő részeken ismét kötelező a hólánc.

Eközben az osztrák meteorológiai szolgálat újabb heves havazásokra számít, különösen az Alpok északi részén. Az ASFINAG autópálya-üzemeltető állami cég is „klasszikus téli szolgáltatásra” állt vissza, különös tekintettel arra hogy számos autós már nyári gumira váltott. A gépkocsival közlekedőket arra szólították fel, hogy csak téli felszereléssel induljanak útnak, korlátozzák a sebességet, illetve növeljék a távolságot az elől haladó járműtől.

Stájerország és Karintia mellett további havazást jósoltak Alsó-Ausztria, Tirol, Vorarlberg és Burgenland tartományokban, valamint az önálló tartománynak számító Bécsben is. Ugyancsak az előrejelzések szerint a tavaszi tél a hét végéig eltarthat, szombattól azonban ismét visszatér a tavasz.

Súloys fennakadások Ausztriában a tegnap leesett kb 1 méternyi hó miatt..

Forrás1

Hirmagazin.eu

ElőzőLuc Besson: Elrabolva 2 – videó
KövetkezőCsaló társát keresik rendőreink
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.