Graham Tinsley sokáig a királyi család szakácsa volt. Most beszámolt arról, milyen biztonsági előírások mellett kellett dolgozniuk az udvartartásban.

Graham Tinsley azt mondta, különleges intézkedésekre akkor került sor, amikor magas rangú személyek érkeztek vendégségbe. A biztonsági protokoll ilyenkor rendkívül szigorú a palotában.

Az egykori szakács elmondta, hogy a királyi eljegyzések során például a kastély területén kívülre telepített, ideiglenes konyhában kellett főzniük, majd az ételt gyalog vitték át a bankettre. Az evőeszközöket és az ételeket, hozzávalókat röntgengéppel vizsgálták át, így próbálják kiszűrni, hogy bármi illetéktelen dolog bekerülhessen a rendezvényre.

„Nagyobb kaliberű bankettek előtt minden ételt, tárolóedényünket, késünket és konyhai felszerelésünket be kellett helyeznünk egy röntgenkészülékbe, miközben motorkerékpárokon vittek be minket a kastélyba. Ez akkor volt jellemző, ha a rendezvényen magas rangú politikusok is megjelentek” – mesélte a HELLO magazinnak Tinsley.

A cateringes cég által biztosított felszolgálókat a rendőrség ma is kikérdezi, átvilágítják őket, és csak ezután viszik őket a helyszínre.

Forrás: Life / Hirmagazin.eu

Forrás, fotó: Getty Images/2018 Getty Images/Chris Jackson