Home Szabadidő Bulvár Kipakolt Schumacherről a hajdani nagy vetélytárs

Kipakolt Schumacherről a hajdani nagy vetélytárs

Nem csak a fu­ta­mo­kon vol­tak ádáz el­len­fe­lek. Pszi­chés trük­kök­kel, nyo­más­gya­kor­lás­sal, ügyes­ke­dés­sel ne­he­zí­tet­ték meg egy­más éle­tét.

Fernando Alonso most csak tizedik a Forma-1 pontversenyében, de tíz évvel ezelőtt még a világbajnoki címért küzdött Michael Schumacherrel. Ennek apropóján a spanyol autóversenyző érdekes kulisszatitkokat árult el a szakág német legendájáról.

Kipakolt Schumacherről a hajdani nagy vetélytárs
Alonso (balra) és Schumi: nem volt őszinte a mosoly
Fotó: AFP

Schumi akkor, 37 évesen volt utoljára közel a – végül soha meg nem nyert – nyolcadik vb-trófeájához. Naná, hogy minden trükköt bevetett a 12 esztendővel fiatalabb Alonso ellen, aki az utolsó futamon biztosította be a győzelmét.

Ahogy Alonso visszaemlékezik, Schumacher nemcsak a pályán volt kőkemény ellenfél, de a versenyzésen túl is minden lehetséges módon hadat viselt ellene.

„Minden egyes sikere után egyre nagyobb partit csapott, kivált a számunkra fontos Spanyol Nagydíj után”

– mesélt Alonso a Motorsport Magazinnak a minden hájjal megkent német klasszis trükkjeiről, amelyekkel igyekezett őt kibillenteni a lelki békéjéből.

„Rájöttem erre a taktikájára, láttam, hogy a többi versenyhez képest sokkal hevesebben ünnepelt. Nyilvánvaló volt, hogy azért tesz így, mert

ezzel akart megzavarni.

Nem csak a pályán vívtak ádáz csatákat
Fotó: AFP

A spanyol belement a játékba, és megpróbálta ő is minél inkább felidegesíteni Schumit.

„Kifejezetten figyeltem arra, hogy minél keményebbnek és magabiztosabbnak tűnjek, minden sajtótájékoztatón és minden dobogón. Úgy tűnt, hogy ez

egy kicsit el is bizonytalanította őt

– mondta Alonso alig titkolt büszkeséggel a hangjában.

Nem csoda, hiszen gokartosként ugyan még Ayrton Senna és Alain Prost nagy párharcain ámult, kezdő Formula-versenyzőként már a Schumacher-érát csodálta.

Forrás: Ripost

Exit mobile version