32.1 C
Budapest
2022. augusztus. 17. szerda

Kinyírja az EU a színes tetoválásokat! Tetko-szalonok mennek majd tönkre!

Dátum:

Megosztás:

Idén januárjától több ezer olyan vegyianyagot vonnak ki az Európai Unió tagállamaiban, melyek a tetováló és sminktetováló festékekben találhatók, döntött az Európai Vegyianyag-ügynökség (ECHA).

A legnagyobb felháborodást az okozza a szakmában, hogy kiderült, egy évvel később, azaz 2023 januárjátólkét nagyon fontos szín, a kék 15:3 és a zöld 7 is eltűnik a palettáról. Ezek olyan alapszínek, amelyek a többi szín közel 70 százalékának a kikeveréséhez szükségesek – írta meg a 444.

Számos tetoválóművész szerint ez azt jelenti, hogy nem fogják tudni ugyanolyan minőségben elkészíteni a színes tetoválásokat, mint eddig.

A tetoválóművészek attól tartanak, hogy az új szabály miatt rengeteg vendéget veszítenek majd, pedig a világjárvány okozta negatív hatások ezt a szektort is megtépázták.

A 2023-ban tiltólistára kerülő tetováló pigmenteket már legalább tíz éve használják különböző színekhez, és a tetoválók azért is se értenek egyet a tiltással, mert szerintük eddig nem bizonyosodott be egészségkárosító hatásuk.

Az Európai Vegyianyag-ügynökség kockázatértékelési bizottsága (RAC) viszont arra a megállapításra jutott, hogy nem áll rendelkezésre megfelelő információ róluk, ezért a rák kockázata, illetve más veszélyek sem zárhatók ki ezeknél a színezőanyagoknál. Mivel a pigmentek bejuthatnak az ember szerveibe, a káros összetevők folyamatos veszélyt jelenthetnek a szervezetre.

A két pigment használatát a hajfestékekben már korábban is betiltották az Európai Unióban, ezért most arra hivatkoznak, hogy ha egy anyag nem juthat a bőr felszínére, akkor a bőr alá se juthasson be.

noizz, 444 nyomán

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Pedáns vagy kényszerbeteg, aki állandóan takarít?

A rendet és a tisztaságot mindenki, ám az utat, ami elvezet odáig, csak nagyon kevesen szeretik, sőt a...

Mit tegyünk, ha az idegeskedés miatt fáj a gyomrunk?

A gyomorfájdalom több ok miatt is kialakulhat. A fájdalmat kiválthatják vírusfertőzések, savas reflux, de gyomorfekély is állhat a...

Féltékenység, pénz, megcsalás – ezek a szakításhoz vezető leggyakoribb indokok

A kapcsolatok gyakran ugyanazokon a problémákon csúsznak el. Ilyen a pénz, az elköteleződés kérdése vagy a kommunikáció hiánya....

Eddig ezt cm-ben nem tudták túlszárnyalni, 230 cm és 82 kg-os, kapitális harcsa..

Óriás harcsát fogtak a gyomaendrődi Sirató-holtágon még két éve, de azóta sem fogott Magyarországon senki ilyen hosszú hatcsát.. Kétszázharminc...
facebook