Látványos erődemonstrációt tartott Észak-Korea az egyik legmodernebb, nagy hatótávolságú rakétarendszerével, a rövid bemutató során azonban egyértelműen látszik, hogy a KN-25-ös rakétarendszer pontosságával vannak kisebb-nagyobb problémák.

Látványos erődemonstrációt tartott Észak-Korea az egyik legmodernebb, nagy hatótávolságú rakétarendszerével, a KN-25-össel. Hivatalosan egy nagy kaliberű rakéta-sorozatvetőként emlegetik az eszközt, valójában azonban inkább egy harcászati ballisztikus rakétarendszerre hasonlít; olyasmi, mint az amerikai ATACMS-rendszer, vagy az orosz Tornádó-Sz. A fegyverrendszer hatótávolsága papíron 380 kilométer, elvileg GPS-alapú célkereső rendszerrel is felszerelték. A fegyvertípust 2019-ben állították hadrendbe.

Bár kétségkívül látványos a bemutató, nagyon úgy fest, hogy több rakéta már indítás után letér a kijelölt röppályáról, a snitt rögtön ezután jön.

Twitter-post/videó

A rakétakilövés egyébként Dél-Koreának szólt: Phenjan azt akarta üzenni, hogy kész „megelőző csapást mérni a gengszterrezsim ellen,” ha provokálják őket. A két Korea közt azután mérgesedett el ismét a helyzet, hogy a napokban Észak-Korea nagy mennyiségű szemetet dobott déli szomszédjára hőlégballonok segítségével.

Forrás

Hirmagazin.eu