Home Hírek Főhírek Kijött a kormányülésről a miniszter, rendkívüli bejelentést tett a magyarországi gázhelyzetről

Kijött a kormányülésről a miniszter, rendkívüli bejelentést tett a magyarországi gázhelyzetről

1686739514 uy8vq36qf md
Nyitókép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A kormányülés közben szakított időt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a gázhelyzet ismertetésére.

Szijjártó Péter külügyminiszter a kormányülés közben tájékoztatott a magyarországi gázhelyzetről. Eszerint idén ezen a vezetéken 5,5 milliárd köbméter gáz érkezett. Összehasonlításképpen az éves fogyasztásunk 9-10 milliárd köbméter között van, vagyis a délről érkező gáz kulcsfontosságú – mondta a miniszter a videójában, amelyet a Blikk vett észre.

Szólt Bulgária tervezett gázadójáról, amelyet tegnap visszavonták – ezt jó hírnek mondta a magyar politikus. Azt is közölte, hogy ez a visszavonás pénteken az ottani közlönyben megjelenik. Ha az megtörténik, akkor Magyarország visszavonja schengeni vétóját Bulgáriával szemben.

Azt mondja a felvételen: „a lépés jogszerűségét a szállító Gazprom is vitatta. Ez ellenséges lépés volt, mert mindenfajta előzetes tájékoztatás nélkül történt meg”.

Forrás

HIRMAGAZIN.EU

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version