Egyelőre nem tudni, pontosan mi gyulladt meg a hajó fedélzetén, amikor a Duna alsó-ausztriai szakaszán haladt. Többen füstmérgezést kaptak, de a beszámolók szerint mindenkit sikerült kimenekíteni.

Csaknem kétszáz utast és a személyzet tagjait menekítették ki arról a hajóról, amely kigyulladt útközben a Dunán hétfőn az alsó-ausztriai Schönbühel-Aggsbachnál.

A hajó Linzből indult, Budapest lett volna cél. A helyszínre tizenkét tűzoltó autót több csónakot vezéreltek, körülbelül 150 tűzoltó küzdött a lángokkal, amelyeket két óra alatt sikerült megfékezniük.

A személyzet tagjai közül öt embert füstmérgezés gyanújával vittek kórházba – jelentette a Reuters.

Egyelőre nem tudni, pontosan mi okozta a tüzet. A lángok a tűzoltók szóvivője szerint valószínűleg a fedélzeten lévő fitnessgépeknél csaptak fel. Arról sincs információ, milyen nemzetiségűek voltak az utasok, csak annyi biztos, hogy mindannyian jól vannak – tették hozzá.

Az osztrák Die Presse úgy tudja, hogy nagyjából 150 utas volt a fedélzeten és 39 fős személyzet. A vöröskereszt szóvivője szerint az utasok spanyol nemzetiségűek voltak és nyolcan szenvedtek füstmérgezést. A mentésben katonák is részt vettek.

 

Forrás: HVG

Kép: Fir0002

ElőzőDinnyeháború
KövetkezőMennyit ér egy aranyérem, és mennyit ér egy Olimpiai Aranyérem?
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.