Egyelőre nem tudni, pontosan mi gyulladt meg a hajó fedélzetén, amikor a Duna alsó-ausztriai szakaszán haladt. Többen füstmérgezést kaptak, de a beszámolók szerint mindenkit sikerült kimenekíteni.

Csaknem kétszáz utast és a személyzet tagjait menekítették ki arról a hajóról, amely kigyulladt útközben a Dunán hétfőn az alsó-ausztriai Schönbühel-Aggsbachnál.

A hajó Linzből indult, Budapest lett volna cél. A helyszínre tizenkét tűzoltó autót több csónakot vezéreltek, körülbelül 150 tűzoltó küzdött a lángokkal, amelyeket két óra alatt sikerült megfékezniük.

A személyzet tagjai közül öt embert füstmérgezés gyanújával vittek kórházba – jelentette a Reuters.

Egyelőre nem tudni, pontosan mi okozta a tüzet. A lángok a tűzoltók szóvivője szerint valószínűleg a fedélzeten lévő fitnessgépeknél csaptak fel. Arról sincs információ, milyen nemzetiségűek voltak az utasok, csak annyi biztos, hogy mindannyian jól vannak – tették hozzá.

Az osztrák Die Presse úgy tudja, hogy nagyjából 150 utas volt a fedélzeten és 39 fős személyzet. A vöröskereszt szóvivője szerint az utasok spanyol nemzetiségűek voltak és nyolcan szenvedtek füstmérgezést. A mentésben katonák is részt vettek.

 

Forrás: HVG

Kép: Fir0002