Félve térnek aludni Isaszegen az emberek, miután szabadlábra került V. Zoltán. A férfi otthona nemrég porig égett, szomszédja szerint saját maga gyújtogathatott a házban.

Hatalmas öröm volt T. Ibolya és férje számára, amikor megtudták március közepén, hogy végre letartóztatták szomszédjukat, a településen csak isaszegi rémként emlegetett V. Zoltánt. Az idős asszony és párja addig rettegve feküdtek le, mert tudták, hogy a szomszédjuk piromániás. Nem csak a saját telkén, de más utcában is tüzet gyújtott már. De örömük nem tartott sokáig. A nő a Ripostnak mondta el, hogy a férfi közel egy hete, április 3-án visszatért a romházba, ami nem sokkal később, másodszor is kigyulladt.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság korábbi megkeresésünkre még azt írta, hogy letartóztatták az isaszegi rémet, aki ellen magánlaksértés, lopás és gépkocsi feltörése miatt is eljárás indult. T. Ibolya azt hitte, ezután már nyugtuk lesz, ám a 48 éves gyújtogató szomszéd alig egy hónapot volt csak börtönben.

„A lábam még most is remeg!”
„Dühös voltam, amikor kiszabadult, hogy megint kezdődik minden elölről. Amióta visszajött, minden este a kültéri kamerát figyeltem a laptopomon lefekvés előtt, nehogy valamit csináljon” – kezdte el mesélni a Ripostnak Ibolya.

A nő félelme beigazolódott: az isaszegi rém háza április 9-én, hajnalban kigyulladt. Hatalmas, megvadult lángok csaptak fel és hajszál híja volt csak annak, hogy a szomszédainak a házára is átterjedjenek a lángok.

A szomszédom hívott hajnalban, hogy nagy a baj. Öt perc sem kellett volna és a mi házunk is meggyullad. Az ablakok elkezdtek bebarnulni, a vastag termoplán üveg megrepedt. A szomszéddal közösen hűtöttük a házat két tömlővel, alig mertünk az elején kijönni! Tele volt szeméttel a háza Zolinak (a rém – a szerk.), ott bent gyújtogatott, miután kijött a börtönből. A lábam még most is remeg! Nagyon ijesztő volt, ezt nem kívánom senkinek – panaszolta el a nő.

Hirmagazin.eu TikTok-fiókja – elértük a 12 Millió videómegtenintést az elmúlt 60 napban! Köszönjük olvasóinknak!

Kerestük a tűzzel kapcsolatban a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot. Válaszukban azt írták, négy tűzoltóegység fékezte meg a lángokat: „A tűzoltók kiérkezésekor az épület felső szintje, illetve a tető szerkezete teljes terjedelmében égett. A gödöllői, aszódi és a fővárosi hivatásos tűzoltók megakadályozták a tűz tovább terjedését, majd eloltották a lángokat. A tűzoltók munkáját a Pest vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A tűz eloltását követően átvizsgálták, majd átszellőztették az épületet” – fogalmazott a katasztrófavédelem.

„Félünk!”

Az Isaszegi Szabad Hírek nyilvános Facebook-csoportban egy felvételt tettek közzé a tűzről, amelyen látszik, hatalmas lángokkal égett az isaszegi rém háza. Ibolya elküldte a kültéri kamera felvételt, amelyet az ők rögzítettek. Ezen látszik: valóban közel volt a pillanat ahhoz, hogy az ő házuk is veszélybe kerüljön.

A nő és férje továbbra is attól retteg, hogy hamarosan az ő házukat is felgyújtja a rém. Noha a ház lakhatatlanná vált, mivel nincs hol élnie Zoltánnak, borítékolható szerintük, hogy visszatér a romok közé.

Úgy tudjuk, hogy az orvosa tanácsára engedték ki, mert szerinte a börtön a betegsége miatt nem tett volna neki jót. Egy hónapot sem volt börtönben! Félünk, hogy egyszer a mi házunkat is felgyújtja! – zárta szavait Ibolya.

Kép: Blikk.hu;
Cikk: Ripost.hu;

#bűnügy#isaszegirém#hazaengedték#18+, #felgyújtottaaházat#félelem#falusiak#miavéleményed#monddmegte#tiktok#hirmagazin,

Hirmagazin.eu